Annonce:
Annonce:

Brokkede sig over kolleger: Firma giver ikke-rygere en uges ekstra ferie

Ikke-rygere i en japansk virksomhed klagede over, at de arbejdede hårdere end rygerne. Nu har virksomheden givet dem ret og belønnet dem med en ekstra ferieuge om året

Ikke-rygere i firmaet Piala bliver belønnet med seks ekstra feriedage. Foto: Ritzau/Miriam Dalsgaard
Ikke-rygere i firmaet Piala bliver belønnet med seks ekstra feriedage. Foto: Ritzau/Miriam Dalsgaard
Annonce:
Følg Ferie

Det er vist ikke ligefrem raketvidenskab, at det er sundere ikke at ryge end at pulse løs på den nikotinfyldte cigaret.

Med udover de helbredsmæssige fordele, får ikke-rygerne i det japanske marketingsfirma Piala endnu en gevinst ved at holde sig langt væk fra det papirrullede tobak. Firmaet har nemlig netop indført seks dages ekstra betalt ferie om året til alle ikke-rygere.

Det skriver CNN.

Det er angiveligt ikke-rygerne i firmaet, som har brokket sig til cheferne over, at de arbejdede mere og hårdere end rygerne, der i tid og utide tog rygepauser.

11 millioner visninger: Dansende lufthavnsmedarbejder går viralt

Annonce:

En rygepause = 15 minutter
Derfor undersøgte direktøren, Takoa Asuka, sagen nærmere og fandt frem til, at hver enkelt rygepause tog omkring 15 minutter, hvilket altså betyder, at ikke-rygerne nu bliver belønnet med næsten en uges mere ferie end dem, der ikke kan lade cigaretten være.

- Vi straffer ikke folk for at ryge, men giver i stedet en belønning til dem, der ikke ryger, siger virksomhedens talsmand, Hirotaka Matsushima, til CNN.

Talsmanden påpeger desuden, at fire ud af firmaets 42 rygere har smidt cigaretten på hylden, siden det nye ferie-tiltag blev indført i september måned.

Ifølge det amerikanske medie gør mange japanske virksomheder en stor indsats for at få ansatte til at stoppe med at ryge. Derudover forventes det, at Tokyo vil forbyde rygning på offentlige steder, inden sommer OL kommer til byen i 2020.

Ifølge WHO dræber tobak hvert år mere end 7 millioner mennesker verden over. Mere end 6 millioner af dødsfaldene skyldes direkte brug af tobak, mens omkring 890.000 er forårsaget af passiv rygning.

Denne ting kan koste turister 10 års fængsel i Thailand

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: