Brugte 800.000 kroner på flybillet: Skulle nå det inden grænsen lukkede

Blot 44 minutter inden Storbritanniens nye rejseforbud trådte i kraft, landede det sidste fly i London

Man måtte ty til  dyre midler, hvis man ville nå ind i Storbritannien, inden rejseforbuddet satte en stopper for indrejse fra Indien. Arkivfoto: Toke Hage/Ritzau Scanpix
Man måtte ty til dyre midler, hvis man ville nå ind i Storbritannien, inden rejseforbuddet satte en stopper for indrejse fra Indien. Arkivfoto: Toke Hage/Ritzau Scanpix
Følg Ferie

Seks familier tog sagen i egen hånd, da Storbritannien meddelte, at et indrejseforbud for udlændinge, som ankommer fra Indien, vil gøre sig gældende fra sidste fredag. I privatfly fra Qatar, Tyskland og Malta landede de seks familier sikkert i Luton Lufthavn fredag morgen. Med gyldigt stempel i passet og en regning på 800.000 kroner kunne de helt lovligt gå igennem grænsekontrollen.

Det skriver India Times.

Grundet Indiens eksplosion i coronatilfælde røg landet fredag på Storbritanniens røde liste. Kategoriseringen medfører et rejseforbud, som betyder, at personer, som ikke er statsborgere i Storbritannien, ikke kan komme ind i landet, hvis de har opholdt sig i Indien ti dage forinden. Fredag morgen klokken fire trådte restriktionen i kraft, og blot 44 minutter før ankom det sidste af de seks privatfly i Luton Lufthavn.

Flybilletpriser tidoblet
Men selv de indere, som ikke tyede til dyre privatfly, måtte også grave dybt i lommerne for at få lov til at flyve til Storbritannien. Efter den folkerige nation røg på den røde liste, måtte desperate passagerer finde alternative ruter såsom gennem de Forenede Arabiske Emirater.

Dog skulle der reageres hurtigt, hvis man ville igennem smutvejen, da alle flyvninger mellem de Forenede Arabiske Emirater og Indien søndag blev suspenderet. Den kommende suspension fik flybilletpriserne til at ryge i vejret i weekenden, hvor en envejsbillet fra Mumbai til Dubai rundede 6500 kroner, hvilket er ti gange så meget som normalprisen.

Søndag slog Indien verdensrekord i flest smittede på et døgn med 349.691 nye tilfælde.

I New Delhi er man begyndt at massekremere lig efter voldsom tredje coronabølge i Indien.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind