Annonce:
Annonce:

By indfører fortov til sms-gående

En kinesisk by har indført fortov forbeholdt til de fodgængere, der går med deres mobil i hånden

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Annonce:
Følg Ferie

Hvis du er en af de mange mennesker, der simpelthen ikke kan lade telefonen blive liggende i lommen i særlig lang tid ad gangen, så kan du glæde dig til næste gang, du befinder dig i den kinesiske by Xian.

Her er har de nemlig valgt at imødekomme den vel noget fanatiske mobil-opførsel ved at indføre et specielt fortov, der er forbeholdt til de fodgængere, som ikke kan fjerne øjnene fra skærmen.

Det skriver Southwest China Morning Post.

Det utraditionelle fortov er angiveligt en 305 lang bane, der er blevet malet i farverne rød, blå og grøn rundt om shoppingcenteret Yan Da Road i byen, som er hovedstad i Shaanxi-provinsen.

I bredden måler fortovet 1 meter, så der burde være plads til at overhale udenom, hvis personen foran dig, tjekker Facebook langsommere end dig selv.

Overraskende tal: Så mange danskere slukker mobilen i ferien

Annonce:

Blinde vs. telefonbrugere
Ifølge en talsmand fra shoppingcenteret har de efterspurgt fortovet i længere tid, fordi der er mange biler i området, som ofte kører op på det almindelig fortov, hvilket er livsfarligt, når mange folk ikke holder øje med trafikken, fordi de har hovederne begravet i telefonen.

Det nye fortov er dog ikke ligefrem blevet mødt med ubegrænset glæde fra lokalbefolkningen, hvor flere påstår, at det nye fortov blot vil øge brugen af mobiltelefoner på gaden.

- Vi plejede at sørge for blinde folk ved at lægge sten på fortovet, men nu giver vi folk, der taler i telefon, en speciel bane. Hvorfor har de brug for dette specielle privilegie?, skriver en enkelt person på Twitter f.eks.

Det er dog et faktum, at der sker mange uheld, når folk fokuserer på telefonen frem for trafikken. Det har Dr. Etienne Krug fra afdelingen for skadesforebyggelse i Verdenssundhedsorganisationen (WHO) tidligere fortalt til The New York Times.

Eksempelvis er personer, som sms'er, mens de går, fire gange mere tilbøjelige til at udsætte sig selv for fare end andre, ifølge Etienne Krug.

Hotel med nyt koncept: Læg telefonen væk og få rabat på regningen

Annonce:

Ikke den første by
Selvom Xian har fået masser af medieomtale for deres nye fortov, så er den kinesiske by ikke den første til at introducere specielle baner til folk med en mobil i hånden.

I 2014 introducerede den kinesiske by Chongqing blandt andet en 30 meter lang 'sms-bane', og det samme gjorde den belgiske by Antwerpen i 2015.

Tilbage i oktober blev byen Honolulu på øen Oahu på Hawaii anset som den første større by i verden til at indføre bødestraf ved brug af telefon på gaden.

Det kan du læse mere om her.

Kig op: By indfører bødestraf ved brug af telefon på gaden

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fedte-Frederiksen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: