Byliv eller strand? Her er den rigtige ferieø til dig

Uanset om du elsker stærk græsk sprit, smuk natur eller skønne strande, kan Grækenland give dig det, du vil have – sådan vælger du den græske ø, der passer til dig

Sådan ser der ud på Rhodos – men er du til aktiv ferie, 'Mamma mia'-stemning eller strandferie kan det være, at en af de andre græske øer er mere dig. (Foto: Spies)
Sådan ser der ud på Rhodos – men er du til aktiv ferie, 'Mamma mia'-stemning eller strandferie kan det være, at en af de andre græske øer er mere dig. (Foto: Spies)

Det græske ø-hav er ligeså varieret som smagen af feta – og med uendelige marineringsvariationer og mælketyper er der græsk ost til enhver smag – og det samme gælder altså også landets øer.

Grækenland har nemlig et væld af øer – nogle mere kendte end andre – når det handler om ferie, familierejse og charter.

Selvom det kan være herligt med en masse muligheder, kan det også gøre ferie-planlægningen kompliceret, for man vil jo helst vælge den rigtige ø, når ferien skal bookes.

Derfor får du her en lynguide til de græske øer, så du er sikker på, at du lander dér, hvor du og Grækenland passer allerbedst sammen.

Korfu
Er du til aktiv ferie og lækker mad, er Kofu et godt rejsemål. Her kan du boltre dig i aktiviteter – fra golf over ridning til dykning. Korfu har nemlig både en af Grækenlands bedste golfbaner og er samtidig et af de få steder i Grækenland, hvor det er tilladt at sportsdykke.

Korfu by har tydelig indflydelse fra både Frankrig, Italien og England, så her kan du nyde gastronomiske og kulinariske oplevelser på højeste niveau.

Ved at ændre sit efternavn har en 24-årig amerikaner fået flere gratis hotelophold. (Foto: Colourbox) Ferie Smart trick: Skift navn og få gratis hotelophold

Skiathos
Har du siddet i biografen eller sofaen og kastet popcorn indenbords til filmen 'Mamma Mia' og drømt dig væk til det paradis-agtige Grækenland, som filmen skitserer, så skal du tage til Skiathos.

Ud over 'Mamma Mia'-filmen er øen også kendt for sine lækre strande. Mere end 60 af slagsen kan du vælge imellem – fra små hemmelige bugter til lange, velbesøgte strande – hvilket gør øen perfekt til en ægte strand-ferie.

Når solbadningen bliver for meget, kan du enten sætte dig på en af de græske taverner, der findes på de fleste strande, eller gøre brug af de mange vandsportsaktiviteter, der findes på de større strande.

Santorini
Øen, der også er kendt som 'kærlighedsøen' og for myten om den forsvundne ø, Atlantis, der styrtede i havet på en enkelt dag efter krigsnederlaget til Athen, er stedet for dem, der ikke gider bruge ferien på solbadning på stranden.

Øen er nemlig mere kendt for sine smukke solnedgange og de typiske, hvidkalkede huse end for sine strande. Så besøg øen, hvis du vil opleve de postkortsmukke byer, bo på små hoteller og nyde fortryllende solnedgange.

Thassos
En rolig og fredelig ferieø, der primært tiltaler dig, hvis du er fan af natur og budget-rejser. I hvert fald har Thassos masser af grøn natur, krystalklart vand og gode sandstrande. Øen besøges især af græske turister, hvilket også har bidraget til, at øen er en af de billigste græske ferieøer, man kan besøge.


Thassos er en af Grækenlands nordligste øer, og er bl.a. kendt for dens kridhvide marmor og fine strande som denne, Marble Beach.(Foto:Spies)
Thassos er en af Grækenlands nordligste øer, og er bl.a. kendt for dens kridhvide marmor og fine strande som denne, Marble Beach.(Foto:Spies)

Kreta
Grækenlands største ø og derfor også stedet, hvor du kan få noget af det hele. Du kan opleve storslået natur, bjergkæder, som er perfekte til vandreture, strande, autentiske landsbyer og ægte græsk kultur.

Er du til byliv og strand, skal du besøge Chania, mens Agios Nikolaos byder på rolig ferie med græsk atmosfære. Elafonissi-stranden ligger længst sydpå og er kåret til en af de smukkeste strande ved Middelhavet, så er du badenymfe eller strandløve, skal du vælge sydkysten.

Hvis alt går godt med forsøget til sommer, vil Japan som det første land i verden indføre betaling med fingeraftryk nationalt inden år 2020. (Foto: Colourbox) Ferie Her kan du betale med fingeraftryk på ferien

Rhodos
Er du med på moden og elsker du sol? Så er Rhodos noget for dig. Rhodos er nemlig lige nu midt i en renæssance, hvor både Rhodos by og mange af øens hoteller gennemmoderniseres.

Byen byder på masser af shopping, caféer og restauranter, så du kan boltre dig i moderne og hippe by- og spiseoplevelser.

Desuden er Rhodos den ø med allerflest soldage – så her er du altså garanteret godt vejr.

Uanset hvilken ø, du ender på, skal du nok regne med at møde en dansker eller to. Ifølge rejsebureauet, Spies elsker danskerne nemlig de græske øer. Sidste år besøgte ca. 270.000 danskere Grækenland – så det er godt, der er mere end 600 øer at fordele turisterne på.

Den nye bygning bliver højere end verdens højeste bygning, Burj Khalifa, på 828 meter. (Foto: Emaar Properties). Ferie Se videoen: Denne bygning bliver verdens højeste  

1 kommentar
Vis kommentarer