Annonce:
Annonce:

Charterbureau til brok-røve: Tag en slapper

'Tag det med stoisk ro, og husk: Alle gør deres bedste'

Det var her i byen Kyrenia, Nordcypern, at parret ifølge eget udsagn brugte 15 timer på at brokke sig. Dertil kommer tid til efterfølgene at føre en langstrakt klagesag, som endte med at udløse en kompensation på alene 225 kroner. Foto: PantherMedia / Dmitriy Krasko
Det var her i byen Kyrenia, Nordcypern, at parret ifølge eget udsagn brugte 15 timer på at brokke sig. Dertil kommer tid til efterfølgene at føre en langstrakt klagesag, som endte med at udløse en kompensation på alene 225 kroner. Foto: PantherMedia / Dmitriy Krasko
Annonce:
Følg Ferie

Brok-amok!

Så har en dommer i Pakkerejse-Ankenævnet atter banket i bordet og slået fast, at danske charterturister må tåle, at ikke alt på ferien fungerer så problemfrit som her i det velordnede Nordvesteuropa.

Charterturister raser: Der var ikke nok danskere på hotellet

Et par havde betalt blot 8500 kroner for en uges ferie på Nordcypern inklusive fly, fri all inclusive-forplejning og ophold på et dobbeltværelse på et såkaldt trestjernet hotel.

Forliste feriedrømme
De forventede nu en drømmeferie, men blev skuffede og fremsatte en endeløs række af argumenter for, at de skulle have 4.500 kroner i kompensation.

Eksempelvis:

’Eftermiddagssnacks bestod af kage, hvilket i realiteten også er okay, såfremt det så kan tilbydes i hele perioden,’ skriver de med henvisning til, at de var blevet lovet snack i en time – men kagen var spist efter 10-15 minutter.

Annonce:

’Dette scenarie forekom alle dage,’ skriver parret, som også oplevede, at gæsterne åd den eneste kødret, så der ikke var mere tilbage.

Danmark går brok-amok: Mor brugte hel ferie på at klage over vandrutsjebane

Maden sveder
De brokkede sig også over, at personalet ’tilsyneladende ikke havde forstand på, hvordan varme og kolde retter skal behandles eller opbevares samt hvor længe det må stå ude. Det stod typisk ude uden overdækning og sveder’.

De påstod endvidere, at personalet ikke vaskede hænder, og over, at ’glas, tallerkner, bestik m.m. kun blev vasket eller skyllet af i hånden i koldt eller lunkent vand med en anelse sæbe, hvorefter det straks tages i brug igen uden yderligere behandling. Dette er decideret sundhedsskadeligt og en potentiel stor bakteriebombe,’ mente det.

Lunkent vand
Den var tillige gal med vandet på hotelværelset, som var enten koldt eller lunket, skrev de og endelig klagede de over, at lokummet ikke kunne skylle ud.

Annonce:

Nu forsikrede rejsebureauet Turistrejser over for Pakkerejse-Ankenævnet, at man havde gjort en ihærdig indsats for under rejsen at stille parrets tilfredst.

Og bureauet, som også udbyder gode 4- og 5-stjernede hoteller, dokumenterede, at parret var blevet advaret på forhånd.

Toilettet løber
’I hotelbeskrivelsen under fakta-afsnittet gør vi opmærksom på følgende omkring forholdene på Nordcypern:

Udviklingen på Nordcypern er gået stærkt de senere år, men der er stadig langt til den strømlinede og effektive livsstil, de fleste skandinaver er vant til. De lokales forhold til tid er afslappet og service og håndværk ikke altid på toppen, så det hænder at toilettet løber, håndtag sidder løst, strømmen forsvinder, og den trådløse forbindelse til internettet går ned. Det gælder også på 4- og 5- stjernede hoteller. Gør som de lokale: Tag det med stoisk ro, og husk: Alle gør deres bedste.'

Annonce:

Bureauet havde altså modsat andre bureauer med andre ord ærligt forsøgt at afstemme forventningerne på forhånd – en praksis, som forbrugerorganisationer typisk bifalder.

Så klagerne fik ikke medhold i kravet.

Fik sølle 225 kroner
Bureauet havde inden sagen gik i ankenævnet kompenseret parret med 400 kroner, fordi lokummet var udueligt, men ankenævnet forhøjede det beløb til 500 kroner, så parret fik 100 kroner ekstra ud af at føre klagesagen.

Men det var alligevel en dårlig forretning:

’Da klageren i forhold til det fremsatte krav ikke har fået medhold i sin klage, tilbagebetales det indbetalte gebyr på 275 kr. ikke’ skriver ankenævnet.

Ergo: Parret blev tilkendt  500 kroner, men skulle betale 175 kroner og endte altså med  en indtægt på sølle 225 kroner. Noget mindre end kravet på de 4500 kr.

Ferieklage: Hvorfor betale ekstra for balkon når alle værelser har balkon

Rasende rejsende forlangte erstatning: Unfair, at de andre fangede flere fisk!

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Ja, det leder til fascisme
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: