Chok! Så mange kalorier spiser vi på flyet

De kalorier, der ryger i skrutten på flyet, svarer til hele 6,5 Big Macs fra McDonalds

Der ryger mange kalorier indenbords, når vi spiser mad på flyet. Foto: Finn Frandsen/Polfoto
Der ryger mange kalorier indenbords, når vi spiser mad på flyet. Foto: Finn Frandsen/Polfoto

Det kan godt være, at McDonalds-mad ikke ligefrem har ry for at være en sand kulinarisk oplevelse, og hvis du spiser for meget af fastfood-restaurantens mad, så går der i de fleste menneskers tilfælde ikke lang tid, før det kan spottes på mavefedtet.

Men nu viser det sig, at det faktisk godt kan betale sig at tage et smut forbi McDonalds, inden du skal ud at flyve, og så i stedet droppe den mad, der bliver serveret på flyet.

I hvert fald hvis du kan spise mindre end 6,5 Big Macs.

Charles Spence, som er professor på det prestigefyldte universitet Oxford University, har netop skrevet bogen 'Gastrophysics: The New Science of Eating', hvor han har undersøgt, hvor mange kalorier der i gennemsnit bliver indtaget undervejs på flyturen, og det er altså ret skræmmende tal, der er dukket op.

Det skriver News.com.au.

3400 kalorier
Ifølge professoren indtager vi i gennemsnit 3400 kalorier undervejs på turen - og det er altså kun på flyvet, så dét, vi spiser og drikker i lufthaven inden rejsen, er ikke inkluderet.

3400 kalorier svarer til cirka 6,5 Big Macs, og det er alligevel de færreste, der kan spise så mange af fastfoodkædens populære burgere på én gang. En almindelig person skal spise omkring 2000 kalorier om dagen.

Mange af kalorierne, der bliver indtaget undervejs på flyturen, kommer fra drikkevarer, men 1900 af dem kommer angiveligt fra selv maden.

Se også: Chokerende undersøgelse: En alt for afslappende ferie kan betyde tidlig død

Stress, kedsomhed og gratis mad
Ifølge Oxford-professoren tilføjer flyselskabene sukker og salt i maden for at forstærke smage, da smagssanserne bliver forringet i de høje lufthøjder.

- De høje lyde fra motoren og andet baggrundsstøj understrykker smagen af sødt og salt. Derfor bliver flyselskabene nødt til at tilføje omkring 15-20 procent mere sukker i maden for at give passagererne opfattelsen af, at maden smager, som den plejer, siger han til Business Insider ifølge News.com.au.

Det er dog ikke kun flyselskabernes ekstra sukker og salt i måltiddet, der er skyld i, at kalorieindtaget på flyture er ekstrem højt. Ifølge Charles Spence har rejsende en tendens til at overspise, når de flyver:

- Mange føler sig stresset, når de rejser, og man spiser mere, når man er stresset, siger han.

Derudover tilføjer han, at følelsen at kedsomhed ombord på flyet også kan bidrage til, at vi spiser mere, samt at det kan være svært at sige nej tak til gratis mad, der bliver serveret foran os.

Ekstra Bladet har lanceret et nyt rejseunivers med ca. 200 rejseguides. Her får du flere hundrede +rejseartikler, som du kan fordybe dig i inden eller under ferien.

Du finder guider til hemmelige afkroge af din feriedestination og får madkendernes bedste råd til budgetvenlige, gastromiske oplevelser. Du finder også Ekstra Bladets egne journalisters kritiske tests af alverdens rejsemål. Læs meget mere her

Ferie - 11. maj. 2017 - kl. 21:18 Bliv siddende i flysædet! Kvinde tvunget til at tisse i en kop

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen