Dårlige nyheder for danskerne: Nu bliver flyrejserne dyrere

Flere flyselskaber har måttet opgive kampen om kundernes gunst, og derfor er de resterende flyselskaber begyndt at hæve priserne

Det bliver dyrere at rejse langt fremover. Foto: PR
Det bliver dyrere at rejse langt fremover. Foto: PR

Der bliver højst sandsynligt færre penge tilovers til daiquiris og mojitos næste gang, du rejser afsted til sydens sol på ferie. Efter flere flyselskaber har været nødsaget til at dreje nøglen om, har de resterende flyselskaber nemlig udnyttet muligheden for at hæve priserne på flybilletterne.

Det viser en ny undersøgelse, som Travelmarket har foretaget for TV2.

Det er især priserne på langdistanceflyvninger, som har taget et nøk opad i priserne.

I 2017 skulle danskerne 'blot' have 3760 kroner op af lommerne for en længere flyrejse, mens de i de første to måneder af 2018 har skullet smide hele 3841 kroner. Altså knap og nap 100 kroner mere.

Dog er der godt nyt for de rejsende, der flyver korte distancer inden for Europa, for her er prisen faldet med 33 kroner. Nemlig fra en gennemsnitspris på 746 kroner i 2017 til 713 kroner i dette års første to måneder.

Flybilletter med afrejse om lørdagen er næsten 11 procent dyrere end dem med afrejse om tirsdagen. Foto: Martin Lehmann Ferie 100 millioner flybilletter analyseret: Sådan sparer du flest penge

Stor efterspørgsel betyder dyrere billetter
Flyselskaber som Air Berlin og Moncarhs er to af de selskaber, der er forsvundet fra konkurrencen på rejsemarkedet, hvor også Air Italia har voldsomme problemer med at holde hovedet oven vande. Derudover har lavprisflyselskabet Ryanair haft vældige problemer grundet pilotmangel.

TV2 har talt med SAS-direktør Lars Sandahl Sørensen, der bekræfter 'priskrigen', som ifølge ham betyder, at SAS har muligheden for at skrue op for priserne:

- Når der er en meget stor efterspørgsel, så kan vi også løfte priserne noget. Vi har i det her kvartal fundet det rigtige leje mellem pris og kapacitet, men konkurrencedygtige priser vil vi altid se. Og der vil altid være en væsentlig konkurrence, og det skal vi som SAS agere i, siger Lars Sandahl Sørensen til TV 2.

Piloterne hos Ryanair er bestemt ikke tilfredse med topchef Michael O'Leary, som de mener er 'uden for rækkevidde'. Foto: Arkiv Ferie Piloter til Ryanair-chef: 'Du er uden for rækkevidde'

TV2 har også talt med salgschef i USA Rejser, Nicolai Hjorth, som vurderer, at priskrigen langt fra er slut endnu, men at flyselskaberne ikke blot kan blive ved med at hæve priserne:

- Flyselskaberne kan ikke bare hæve priserne, da kunderne straks vil søge hen, hvor det er billigst, siger Nicolai Hjorth til mediet og forklarer, at hvis priskrigen skal lægges endeligt i graven, skal der ske noget meget mere alvorligt, for eksempel en alarmerende stor konkurs.

Molslinjen sætter priserne ned på færgebilletterne til Bornholm i 2018. Foto: /ritzau/Kim Agersten Ferie Nye priser på vej: Nu bliver det MEGET billigere at komme til Bornholm

29 kommentarer
Vis kommentarer