Dårligt nyt til danske rejsende: Populært ferieparadis lukker strandene

Den spanske turistdestination Costa Blanca har indført badeforbud på flere populære strande

Myndighederne har udstedt badeforbud i Costa Blanca på grund af portugisiske orlogsmænd som denne, der her er skyllet i land i det sydlige England. Video: AP

Hvis du er en af de mange danskere, som hvert år drager til det spanske ferieparadis Costa Blanca i provinsen Alicante, er der dårligt nyt. I hvert fald hvis du planlægger at rejse dertil i den kommende tid.

Myndighederne i Alicante har nemlig netop valgt at indføre badeforbud på flere af kyststrækningens populære strande.

Det skriver Costa Blanca Today.

Det er et massivt antal vandmænd og brandmænd, der i øjeblikket hærger langs kysten i Alicante, som har fået de spanske myndigheder til at hejse det røde flag på flere af de yderst populære strande på Costa Blanca.

Blandt andet vil der - indtil videre - være lukket for badegæster på strandene ved San Juan og Cabo de las Huertos, skriver det lokale medie Las Provincias ifølge BT.

Det er angiveligt en ekstrem forekomst af den livsfarlige brandmand ved navn 'portugisisk orlogsmand', der især har fået myndighederne til at slå alarm. I sidste weekend blev en seks-årige svensk pige brændt af den giftige gople, da hun legede på standen i turistbyen Torrevieja på Costa Blanca.

Den dødsensfarlige 'Pelagia noctiluca' (den portugisiske orlogsmand) har indtaget de spanske kyster, hvor den har fået fat i en seks-årig svensk pige. Arkivfoto: Franco Banfi Ferie Seks-årig brændt af livsfarlig brandmand i Spanien

Så farlig er brandmanden
Den portugisiske orlogsmand er bestemt ikke til at spøge med, da den indeholder nervegift, som kan forårsage store smerter og i værste fald lamme og medføre hjertestop.

Den portugisiske orlogsmand er meget almindelig i Thailand og Asien, men er kommet til den spanske kyst med østlige og nordøstlige vinde.

Udover denne brandmands-art er den selvlysende brandmand, som har op til 10 meter lange tentakler, også blevet spottet ved flere af de spanske kystbyer i Castellón.

Hvis man bliver ramt af orlogsmanden eller af den selvlysende goples gifttråde, vil det føles som et elektrisk stød, og man vil i bedste fald døje med blandt andet hovedpine, opkast og hudirritation efterfølgende.

 

Adam Szubanski med sin lille søn i hospitalssengen. Foto: Ritzau Scanpix Ferie Adam mistede to fingre på ferien: 'En modbydelig smerte'

17 kommentarer
Vis kommentarer