Dårligt sommervejr på vej: Nu stiger prisen på ferierejser

Efter et historisk lavt prisniveau på sommerrejser til under 1000 kroner, stiger priserne nu igen

Priserne på ferierejser har i år ramt et rekordlavt niveau, men nu stiger de atter igen på grund af udsigten til et noget tvivlsomt sommervejr. Foto: AP
Priserne på ferierejser har i år ramt et rekordlavt niveau, men nu stiger de atter igen på grund af udsigten til et noget tvivlsomt sommervejr. Foto: AP

Vanvittigt. Det er måske det mest passende ord om de ustyrligt billige priser på ferierejser, der har lokket rejseglade danskere sydpå denne sommer.

Men nu er det store udbud af rejser til under 1000 kroner for både fly og hotel ved at have nået udsigten til udsolgt, lyder det i en pressemeddelelse fra rejseselskabet Star Tour.

Den solrige forsommer fik efterspørgslen på rejser til at dykke til et historisk lavt niveau, og det har ført til store tab for rejsebureauerne. Men nu ser det ud til at vende.

- Lige nu sælger vi så mange rejser, at vi fylder 10 fly om dagen. Hele branchen har fart på salget og reagerer nu ved at sætte priserne op, siger Nikolai Johnsen, der er pressechef for Star Tour i Danmark, i pressemeddelelsen.

Med andre ord skal du købe nu, hvis du hungrer efter at stege lidt under sydens sol.

Find din ferieflirt: Ny app er lufthavnens Tinder

Rejser væk fra vejret
Den største grund til stemningsskiftet blandt danskerne er udsigten til en periode med lavtryk og omskifteligt vejr i skolernes sommerferie.

- Jeg kender ikke noget andet folkefærd, der nærlæser vejrudsigterne så grundigt som danskerne i sommerperioden. De danske familier vil ikke risikere at strande i et sommerhus i silende regnvejr, som mange gjorde sidste år, så derfor er de nuværende vejrudsigter vand på rejsearrangørernes mølle, fortæller Nikolai Johnsen.

Ifølge Star Tour er det ikke længere muligt at købe sommerferier til de mest populære destinationer som Italien og Cypern, hvor de sidste pladser allerede er solgt.

- Vi har solgt otte ud af ti sommerferier, og med det nuværende tempo kan vi snart melde udsolgt. Men vi har pladser tilbage til Rhodos, Mallorca og Alanya i Tyrkiet, fortæller Nikolai Johnsen.

Lyn-forsinkede flypassagerer får over 100.000 kroner

12 kommentarer
Vis kommentarer