Annonce:
Annonce:

Danmark halter efter: Sverige og Norge har flere flyruter

En ny rapport viser, at Danmark har den laveste flytilgængelighed i hele Skandinavien

Både Norge og Sverige har flere flyruter end Danmark. Foto: Jens Dresling
Både Norge og Sverige har flere flyruter end Danmark. Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Ferie

Med sommerferiens højsæson lige om hjørnet er mange danskere ved at være mere end klar til at pakke kufferten og suse mod sydens sol.

Men en ny rapport udarbejdet af den europæiske afdeling hos Airport Council International (ACI Europe) viser, at vores skandinaviske venner i Sverige og Norge har langt større mulighed for at rejse væk, end vi danskere har.

Det skriver Check IN.

Ifølge ACI Europes rapport, som oplyser antallet af europæiske lufthavnes flyruter, må Danmark nemlig tage til takke med en samlet 15. plads i Europa, hvorimod Norge kan prale af at være yderst velforsynet med mange ruter og kan finde sig selv helt oppe på en 8. plads.

Sverige er landet på en 12. plads i rapporten, som toppes af Spanien, Tyskland og Storbritannien på henholdsvis 1., 2. og 3. pladsen.

Annonce:

Det er dog kun de to største lufthavne herhjemme, som ACI Europe har taget med i betragtning, og derfor er lufthavne såsom Aalborg, Karup og Esbjerg ikke inkluderet.

Ifølge ACI Europa har Københavns Lufthavn og lufthavnen i Billund sammenlagt 3038 direkte flyruter og 7736 indirekte ruter, hvilket giver Danmark en lufthavnskonnektivitet på 10.773, hvorimod Spanien på 1. pladsen har en konnektivitet på 50.921.

Flyselskab åbner privat terminal til rige rejsende

København i toppen, Billund i bunden
Ifølge Check IN, der har nærstuderet rapporten, handler den direkte konnektivitet dog ikke kun om antallet af destinationer, der flyves til, men også om hvor mange frekvenser, der er per rute, hvilket vil sige, at konnektiviteten er højere, hvis en lufthavn har flere daglige afgange til samme destination.

Annonce:

Den indirekte konnektivitet handler derimod om, hvor mange forskellige forbindelser der er tilgængelige via såkaldte transfer- eller hub-lufthavne, hvor passagerer mellemlander. Det vil sige, at en lufthavn vil få en større indirekte konnektivitet, hvis den har forbindelse til større lufthavne, da der herfra vil være flere ruter tilgængelige end i små lufthavne.

Hvis man sammenligner København og Billund har lufthavnen i hovedstadsområdet med 8933 forbindelser klart flere ruter end den jyske lufthavn, som lander på en konnektivitet på blot 1840.

På listen over specifikke europæiske lufthavne er det Frankfurt, Amsterdam og London Heathrow, der giver rejsende størst mulighed for at rejse rundt i verden, hvorimod Københavns Lufthavn ligger nummer 12 og Billund blot må tage til takke med en 120. plads.

Du kan se hele ACI Eruopes rapport her.

Europæisk lufthavn bandlyser tequila-shots

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: