Dansk ægtepar fik ubehagelig souvenir med hjem

Et ægtepar fik ikke kun souvenirs med hjem fra en rejse til Paris. Bagagen var også fuld af væggelus

Den blodsugende væggelus var så godt som udryddet herhjemme for ti år siden, men er nu i hastig fremmarch. Den rejser med, når familien skal hjem fra sydens sol. Foto: Finn Frandsen
Den blodsugende væggelus var så godt som udryddet herhjemme for ti år siden, men er nu i hastig fremmarch. Den rejser med, når familien skal hjem fra sydens sol. Foto: Finn Frandsen
Følg Ferie

Et dansk ægtepar rejste sidste efterår til Paris og boede på Hôtel Picardy i fire dage.

På rejsen fik de lidt mere med hjem end bare gode ferieminder. Derfor klagede de til Pakkerejse-Ankenævnet.

Dagen efter ankomst til hotellet fik konen udslæt på kroppen, og derfor troede de, at hun var blevet allergisk for noget, som hun havde spist. Først dagen efter, at ægteparret kom hjem fra Paris, opdagede manden også, at han havde udslæt på kroppen.

Danmarks største hotel ramt af blodsugende tæger

De gik derfor til læge, og lægen konstaterede, at ægteparret var bidt af væggelus.

Væggelus i bagagen
Det viste sig også, at væggelusene var kommet med hjem i bagagen.

Både lægen og skadedyrsbekæmpelsesfirmaet, som ægteparrede hyrede, mente, at væggelusene måtte stamme fra hotellet, da væggelus kommer frem om aftenen og natten og oftest bider mennesker, mens de sover.

Undgå kløende kryb i kufferten

Derfor ville ægteparret have erstattet deres udgifter til skadedyrsbekæmpelsen via rejsebureauet Rejsefeber, som de havde købt rejsen igennem.

Udgiften lød på i alt 18.446 kroner. Udgiften til skadedyrsbekæmpelse i ægteparrets hjem lød på 7981 kroner. Indkvartering på 950 kroner til hotelværelse samt nyt tøj til 8594 kroner og 921 kroner for ødelagte møbler.

Afviste at betale
Rejsebureauet Rejsefeber mente dog ikke, at klageren kunne bevise, at væggelusene var fra hotellet. Derfor ville de ikke udbetale erstatning.

Disse simple hotelvaner kan blive RIGTIG dyre

- Da væggelus kan komme mange steder fra og dermed både have været med fra besøgte steder i Paris eller endda fra besøgte steder i Danmark inden afrejsen til Paris, må vi bede om dokumentation for, at der har været væggelus på hotellet under jeres ophold, skrev Rejsefeber.

Denne dokumentation kunne klageren ikke fremlægge. Derfor fastslog Pakkerejse-Ankenævnet 29. oktober 2019, at klageren ikke var berettiget til erstatning.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+