Dansk familie klager over solsenge-krig

- Det er så ekstremt, at vi stort set ikke har haft mulighed for at ligge ved poolområdet hele ugen, fortæller danske gæster. Da pool-manden først siger 'go', går den vilde jagt på en solseng. Se videoen her

Nogle gæster tyvstarter men bliver gennet tilbage af pool-manden. Men da han først siger 'go', går den vilde jagt på en solseng. Privatvideo

En dansk familie er netop kommet hjem fra - hvad der skulle have været en afslappende ferie på Gran Canaria.

Men familien måtte kigge langt efter at dase ved poolen på hotel Servatur Waikiki, for der var ingen solsenge ledige, når de ville svale sig i den store pool.

Ferie - 1. aug. 2017 - kl. 17:43 Absurd video: Hotelgæster kæmper om de bedste pladser ved poolen

Ligesom Ekstra Bladet tirsdag i en video kunne dokumentere, er der horder af hotelgæster, der præcis på slaget 8 løber ind og besætter alle solsenge med deres håndklæder eller forhåndenværende ejendele.

Langkast med håndklæde
Den danske familie har også taget en video af solsenge-stjæler-fænomenet, og som man kan se i videoen øverst, er nogle gæster virkelig hurtige på fødderne for at få de bedste pladser. Enkelte udøver nærmest langkast med håndklæde for at 'besætte' de attraktive solsenge foran snuden på de andre tililende hotelgæster.

Umuligt at få solseng
Den danske familie, som har sendt videoen af de ivrige hotel-gæster, har skrevet til deres rejseselskab, TUI, for at gøre opmærksom på, at der opstår et pladsproblem ved poolen, fordi mange gæster lægger beslag på solsengene for så først at benytte dem i en lille tidsperiode senere på dagen. Og så er der, modsat hvad hotellet hævder, rent faktisk ikke nok solsenge til gæsterne.

'Desværre umuligt at få en solstol ved poolen på hotel Servatur Waikiki (Gran Canaria). Ærgerligt når man har betalt dyrt for en ferie her. Se videoen. Pinlig situation hvor gæsterne løber rundt. Gæsterne står i kø fra kl. 7:30 til 8:00 om morgenen, hvor der bliver sagt 'go' af poolmanden. Kan ikke anbefales at holde ferie her, hvis man kommer for at bade på hotellet. Øv øv', skriver den danske familie, som Ekstra Bladet har skrevet med, men har bedt om at forblive anonym.

Familie kalder fænomenet 'The Sunbed War' og skriver endvidere:

'Solstolekrigen er så ekstrem, at vi stort set ikke har haft mulighed for at ligge ved poolområdet hele ugen, og hotellet lever ikke op til den standard, hvor TUI oplyser, de vil få styr på denne problemstilling ved at indsamle gæsternes håndklæder, hvis de forlader poolområdet'.

Se også: Dårlig vane på sommerferien: Nu vil rejsebureau bruge hund til at fjerne folks håndklæder

Ikke alle hoteller har hændklæde-fjerner
TUI har tidligere reklameret med, at de vil uskikken til livs ved at fjerne håndklæder inden klokken 9, hvis indehaveren ikke er til stede for bedre udnyttelse af solsengene. Men foreløbig gælder den ordning kun deres største familieresorts, TUI Family Life - hvilket ikke omfatter Servatur Waikiki på Gran Canaria.

TUI har to gange svaret den danske familie på deres Facebook-side:

'Vi forstår jeres frustration, og det er da noget, vi skal have undersøgt nærmere. Vi vil rigtig gerne bede jer rette direkte henvendelse til vores guider på destinationen, da de langt bedre derfra kan tage hånd om sagen. 
Vi håber på en snarlig løsning herpå, og ønsker jer en god ferie!'

'Desværre er det et generelt problem, at gæsterne spærrer liggestolene tidligt om morgenen uden at bruge dem. Oplever du, at der ligge håndklæder på liggestole, som ikke bliver brugt, vil jeg anbefale dig at tage direkte kontakt med receptionen'.

Fjern dem selv
Imidlertid vidner kommentarerne på TUI's Facebook-side om, at det ikke kun er et fænomen på netop dette hotel. I kommentarerne kan man læse, at der også er solsenge-besættere på hoteller i andre lande.

Flere Facebook-brugere opfordrer til, at man griber til selvtægt mod 'besætterne' og selv fjerner andre folks håndklæder.

Og den danske familie er bestemt ikke alene med synspunktet om, at det er pinligt at spærre solsenge. I en afstemning bragt med artiklen i tirsdags har 22.000 læsere afgivet deres stemme. Hele 82 procent mener, at det er pinligt at reservere en solseng fra morgenstunden, mens de resterende 18 procent mener, det gælder om at komme først.

(Herunder kan du se den første video, der viser solsenge-besætterne, som vi bragte tirsdag)

Når poolen åbner klokken 8, løber turisterne ud for at sikre sig en liggestol. Video: Solarpix

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen