Dansk juletrafik er barnemad: I dag begynder tre milliarder rejser i Kina

I dag begynder kineserne at rejse hjem i forbindelse med det kinesiske nytår

Rejsende venter på toget ude foran indgangen til Beijings Banegård. I dag begynder kineserne at rejse hjem for at fejre det kinesiske nytår. Foto: Wang Zhao / AFP
Rejsende venter på toget ude foran indgangen til Beijings Banegård. I dag begynder kineserne at rejse hjem for at fejre det kinesiske nytår. Foto: Wang Zhao / AFP

Der er godt nok to uger til det kinesiske nytår, som falder 25. januar, men Kina afstiver allerede sig selv, inden den årlige fest, som fejrer forårets komme.

Perioden, hvor kinesere rejser frem og tilbage for at besøge deres familier og fejre det kinesiske nytår, strækker sig fra i dag 10. januar til 18. februar, og den bliver betragtet som verdens største årlige menneskelige migration.

Det forventes, at der vil blive foretaget ikke mindre end 3 milliarder rejser i perioden, som også kaldes Chunyun.

Det var flyselskabet Lucky Air, som var så uheldig at have en meget overtroisk passager med. Foto: Lucky Air Ferie Smed 'lykkemønter' ind i flymotor

Pres på infrastrukturen
I år falder nytåret tidligere end ellers, og det betyder, at der kommer ekstra meget myldretrafik. Både arbejdere og studerende vil nemlig få ferie nogenlunde samtidig.

3 milliarder rejser forventes foretaget, en stigning fra sidste år, hvor 2,99 milliarder rejser blev foretaget i perioden.

Det forventes, at 2,43 milliarder rejser vil blive foretaget i bil, 440 millioner med tog, 79 millioner med fly og 45 millioner med skib.

Kina er velforberedt
Disse tal er svimlende, men Kina har allerede planlagt forud.

Torsdag annoncerede Kinas Statslige Informationskontor på en pressekonference, at man har forberedt sig på myldretrafikken i god tid. Det skriver CNN.

Med åbningen af den nye rute strækker højhastighedsnetværket i Kina sig ud over 35.000 kilometer. Foto: Peng Ziyang Ferie Kina lancerer førerløst tog med topfart på 350 km/t

Kina har allerede det største jernbanenet i verden. I 2019 blev det kun større med 8489 kilometer nye skinner. Heraf blev der bygget 5474 kilometer højhastighedsnetværk.

Lige op til Chunyun har de kinesiske myndigheder også installeret automatiske billetstande på 1000 stationer for at lette billetkøen.

Sidste år stod den længe ventede lufthavn i Beijing også færdig. Det estimeres, at Daxing Internationale Lufthavns trafik i perioden vil stige med 15 procent.

Det er dog vejnettet, der virkelig skal stå sin prøve, da størstedelen af de rejsende vælger bilen. Men ifølge CNN er der masser af ny motorvej at køre på. 330.000 kilometer motorvej blev bygget i 2019.

Det er især i dagene lige inden nytåret og lige efter, at det største pres forekommer.

Ferie Giga-lufthavn klar: Kan blive verdens største

29 kommentarer
Vis kommentarer