Dansk museum vinker farvel til billetmagnet

Statens Naturhistoriske Museum i København pakker 66 millioner år gammel dinosaur ned

Dinosauren kaldes for Tristan Otto og  blev oprindeligt fundet i Montana, USA, i 2010. Foto: Aleksander Klug/Ritzau Scanpix
Dinosauren kaldes for Tristan Otto og blev oprindeligt fundet i Montana, USA, i 2010. Foto: Aleksander Klug/Ritzau Scanpix
Følg Ferie

Statens Naturhistoriske Museum i København skal nu vinke farvel til en enestående udstilling.

Der er tale om den velbesøgte dinosaur-udstilling, som har været en af de mest populære i museets historie.

Det skriver TV 2 Lorry.

Udstillingens æresgæst har været 'dinosaurernes konge', der kaldes Tristan Otto, og som er et af verdens mest komplette Tyrannosaurus rex-skeletter.

Tristan Otto måler 12 meter i længde og er mere en 66 millioner år gammel. Sammen med seks andre dinosaurer har den været et af museets 'mest spektakulære udstillinger til dato', skriver museet selv på sin hjemmeside.

På trods af diverse coronarestriktioner har udstillingen da også tiltrukket et imponerende besøgstal.

Alene i de otte måneder, museet havde åbent i 2021, var der omkring 280.000 gæster, som oplevede dinosaur-udstillingen. Tristan Otto har været medvirkende til, at museet har kunnet klare skærene under coronakrisen med et økonomisk overskud.

Artiklen fortsætter efter billederne ...

 

 

'Vi er kede af det nu'
Derfor er det også med et stort vemod, at museet nu skal tage afsked med fossilerne - særligt den enestående 'publikumsmagnet' Tristan Otto.

- Vi har været utroligt glade for at have Tristan her, og alle har bare taget Tristan til sig, så derfor betyder det også, vi er kede af det nu, hvor vi skal pakke ham ned, lyder det fra direktøren for Statens Naturhistoriske Museum, Peter Kjærgaard, ifølge TV 2 Lorry.

Oprindeligt blev Tristan Otto fundet i Montana, USA, tilbage i 2010. I de sidste fire år har dinosauren huseret på Museum für Naturkunde i Berlin, og den skal nu tilbage til Tyskland.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+