Danske feriebyer vil have dig i vandet... om vinteren

Turister strømmer til Skagen om sommeren, men forsvinder om vinteren. Det vil feriebyen nu lave om på ved at lancere et nyt vinterbade-projekt

314 mennesker hoppede i starten af året i det iskolde vand ved Skagen Sønderstrand i forbindelse med byens vinterbadefestival. Foto: Søren Schnoor/Ritzau Scanpix
314 mennesker hoppede i starten af året i det iskolde vand ved Skagen Sønderstrand i forbindelse med byens vinterbadefestival. Foto: Søren Schnoor/Ritzau Scanpix
Følg Ferie

Om sommeren valfarter op mod 50.000 danskere samt turister fra verden over til feriebyen Skagen i toppen af Danmark for at nyde solens stråler, men når kulden rammer, bliver de omtrent 8500 indbyggere i landets nordligste by efterladt til sig selv.

Derfor har turistfolk i området fået den idé at benytte et vaske ægte koldt gys - nemlig vinterbadning - til at lokke turister til området om vinteren.

Det skriver DR.

- I næsten alle medier kan man jo læse, at vinterbader-trenden er større end nogensinde, og at det er unge som gamle, der kaster sig ud i de kolde bølger, fortæller presseansvarlig hos Turisthus Nord, Maria Groes Eldh, til DR.

Skagen har siden 2011 i forvejen haft en vinterbadefestival, men nu er planen altså at gøre Skagen og sidenhen også Frederikshavn og Sæby til de mest populære destinationer for vinterbadere i det kolde vinterhalvår.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Her bliver den 6. vinterbaderfestival i Skagen sat i gang den 27. januar 2017, hvor i alt 270 deltagere fra 43 badeklubber deltog. Foto: Jacob Ehrbahn
Her bliver den 6. vinterbaderfestival i Skagen sat i gang den 27. januar 2017, hvor i alt 270 deltagere fra 43 badeklubber deltog. Foto: Jacob Ehrbahn
 

Pics or it didn't happen: Rekordmange danskere deler deres ferieoplevelse online

Skal spredes til flere byer
- Interessen for vinterbadning er større end nogensinde, da vinterbadning giver en ultimativ følelse af velvære, samtidig med at man får nogle fantastiske naturoplevelse, siger turistdirektør René Zeeberg i en pressemeddelelse og fortsætter:

- I vores område har vi et væld af gode lokationer til vinterbadning, og da vi allerede samarbejder med Isbryderne om Skagen Vinterbaderfestival, prøver vi at lancere et nyt koncept for nye vinterbadere i vores område. Nu tester vi konceptet som et pilotprojekt, og herefter håber vi på at kunne udbrede konceptet til Frederikshavn og Sæby i samarbejde med lokale vinterbaderklubber.

Måden, hvorpå vinterbadeturene skal gøres populære, sker blandt andet ved, at byerne vil tilbyde guidede ture, hvor man kan hoppe i det iskolde vand i selskab med en erfaren vinterbader.

Derudover vil restauranter og øvrige beværtninger, der tidligere kun har været åbne i sommerperioden, forblive åbne i det meste af vinterhalvåret.

Dansk rejseselskab beskyldt for kønsdiskrimination: 'Rejselederen chikanerede mig'

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind