Annonce:
Annonce:

Danske toprestauranter vil revolutionere flymad

Kiin Kiin, Dragsholm Slot, Studio og Maarbjerg er gået ind i kampen om, at levere gourmetoplevelser på fremtidens flyrejser

Restaurant Kiin Kiins rejechips med tomat- og chiliskum - gad vide om de kommer på flymenuen. (Foto: Flickr/cyclonebill)
Restaurant Kiin Kiins rejechips med tomat- og chiliskum - gad vide om de kommer på flymenuen. (Foto: Flickr/cyclonebill)
Annonce:
Følg Ferie

Ganske få flymåltider er måltider, som vi mindes med glæde. Ikke at maden på fly nødvendigvis er en direkte dårlig oplevelse – det er bare sjældent noget særligt.

Det vil Singapore Airlines, sammen med flykøkkenet Gate Gourmet, lave om på.

Flyselskabet vil derfor indgå et samarbejde med en dansk toprestaurant.

Par udsat for den mest ulækre ting på et fly  

Hvilken restaurant, det bliver, er dog endnu ikke afgjort. Men sikkert er det, at det bliver madeksperterne fra enten Kiin Kiin, Dragsholm Slot, Studio eller Maarbjerg, som kommer til at levere varen.

Disse fire restauranter har nemlig taget udfordringen op og vil hver give sit bud på en menu, som fra 2016 vil blive serveret ombord på Singapore Airlines fly på ruten København-Singapore.

Annonce:

– Ambitionen er, at kvaliteten og smagen skal helt derop, hvor passagererne hører englene synge, og dét gerne i et godt samspil mellem det nordiske og asiatiske køkken, siger Tim Lee, Singapore Airlines, general manager, Scandinavia and Finland.

Han tilføjer:

– Vi glæder os enormt over, at fire af landets bedste restauranter og kokke har sagt ja tak til at deltage og vil give deres bud på, hvad vores gæsters smagsløg skal møde ombord på Singapore Airlines fra København.

Bidt af edderkop på fly: Tæt på at miste benet  

Mad smager anderledes i fly
Første skridt i restauranternes udfordring blev taget forleden på en workshop hos Gate Gourmet. Her blev krav til flymaden og indsigt i mad- og spiseoplevelser på fly gennemgået.

F.eks. fik restauranterne oplyst, at studier har vist, at høje lyde, som ofte forekommer på fly, kan blokere for evnen til at smage sødt og surt, at den salte smag bliver reduceret med op til 15 procent i flykabinen pga. trykket, og at umami-smagen er den eneste smag, som er immun over for lydens undertrykkende effekt.

Annonce:

Næste skridt i udfordringen er, at restauranterne skal indsende opskrifter og menuer, som et dommerpanel bestående af repræsentanter fra Singapore Airlines, Gate Gourmet og den gastronomiske scene så evaluerer.

TV: Sådan samles en Dreamliner – på fire minutter  

De restauranter, der leverer de mest overbevisende opskrifter til både Business- og Economy Class, dyster endeligt i et spændende finalefelt, hvor restauranterne fysisk skal kokkerere for panelet.

Planen er, at den nyudviklede mad serveres for selskabets gæster fra januar 2016 på ruten København-Singapore. Godbidderne vil på sigt også blive serveret på andre af selskabets flyvninger, men den nøjagtige plan for det er dog ikke endeligt fastlagt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Claus Hjort Frederiksen kræver åbenhed – men dørene smækkes i
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: