Annonce:
Annonce:

Dansker på charterferie i Alanya: 'Mafiaboss smed mig ud af hotellet'

En dansk rejsende er endt i skarp uenighed med Spies, efter rejseselskabet bortviste personen fra sit hotel i Tyrkiet

En anonym dansker har klaget til Pakkerejse-ankenævnet, fordi vedkommende er utilfreds med at være blevet smidt ud af sit hotel i Alanya sidste sommer. Foto: All Over Press
En anonym dansker har klaget til Pakkerejse-ankenævnet, fordi vedkommende er utilfreds med at være blevet smidt ud af sit hotel i Alanya sidste sommer. Foto: All Over Press
Annonce:
Følg Ferie

En dansker slog til, da rejseselskabet Spies i sommer satte en ferie til Alanya i Tyrkiet til salg. Man kan dog ikke påstå, at ferien endte med tilfredshed for hverken køber eller sælger.

Det viser en af de udvalgte sager, som Pakkerejse-ankenævnet netop har offentliggjort, hvor kendelsen er afsagt den 6. marts.

Ferie-klager: Romantisk stemning overdøvet af pik og patter

Den danske rejsende købte en charterferie gennem Spies med All Inclusive fra den 7 juli til den 22 juli, men den 17 juli kom klager op at toppes med en cigarrygende mand i hotelbaren.

Klager bad angiveligt vedkommende om at slukke sin cigar, men da svaret ikke var tilfredsstillende, smed klager i stedet en t-shirt i hovedet på ham.

Annonce:

- Det var meget ubehageligt, og da min lungekapacitet er på 21 %, bad jeg ham om ikke at ryge mig direkte op i hovedet. Mafiabossen reagerede ikke, og fortsatte sin cigarrygning. I dumdristig arrigskab (ikke fuldskab) smed jeg en t-shirt i hovedet på ham - det skulle jeg nok ikke have gjort, for det var som sagt den store mafia-boss for hotelkomplekset. Jeg forlod poolområdet og fortrak til mit hotelværelse, lyder det fra klager i kendelsen.

Helt forkert ferie-kurs: Cykelguide sendte rejsende på 20 km lang omvej

Vil ikke klandres for erotiske kvindelyde
Dagen efter fik den danske charter-rejsende et besøg på hotelværelset af Spies' rejekonsulenter, som ifølge klager bad om at få en underskrift på, at vedkommende ikke ville støje mere undervejs på ferien:

- Hvad jeg på ingen måde har gjort. Jeg rejser alene, og hører kun musik gennem mine 'ørepropper, lyder det fra klager, som fortsætter:

- Til gengæld kan jeg oplyse, at der flere gange dagligt lød meget høje erotiske kvindelyde / skrig fra et værelse længere nede ad gangen. Det vil jeg på ingen måde klandres for.

Annonce:

To timer efter besøget fra Spies' rejsekonsulenter gik klager til frokost på hotellet, hvorefter en hotelmedarbejder kom og bad klager om at pakke sine ting, fordi han er bortvist og skal indlogeres på et andet hotel, som ifølge klager var af langt dårligere kvalitet samt heller ikke med All Inclusive.

- Hotellet var af en sådan kvalitet, at det næppe ville kunne opnå nogle stjerner i jeres kategorisering af hoteller. Jeg har mange fine billeder af svamp, smuds og uhørte grimme omgivelser. Personalet var ok, men jeg skulle fra nu af selv betale alt indtil jeg skulle hjem torsdag - selv sågar transporten til det hotel hvor jeg blev bortvist fra, lyder det fra klager, som mener, at den cigarrrygende mand, som han kastede t-shirten i hovedet på, er chefen for hotelkomplekset:

- Fordi man kommer til at genere en storrygende mafiaboss, kan det ikke være på sin plads, at Spies / hotellet håndterer deres gæst på denne måde.

'Mafiaboss' var blot gæst
Rejseselskabet Spies er dog hverken enige i, at manden med cigaren er chef for hotellet eller i, at kontroversen med ham var den eneste årsag til, at klager blev smidt ud af hotellet:

Annonce:

- Det er tilladt at ryge på hotellet fælles åbne arealer. Det vil sige, at det er tilladt at ryge ved poolen. Vi kan forstå, at der opstod en håndgemæng mellem dig og manden, som sad ved poolen og røg cigar. Ifølge beretninger fra andre gæster var episoden voldsom, og blev stoppet af hotellet personale. Personen du omtaler som mafiabossen er ikke hotellets manager, men var en gæst på hotellet, lyder det fra rejseselskabet, som fortsætter:

- Vi har modtaget flere klager fra andre gæster og hotellets ansatte omkring din opførsel. Du blev derfor bedt om at underskrive en advarsel. Da vi herefter fortsatte med at modtage klager, blev du bedt om at forlade hotellet.

Ifølge rejseselskabet havde hotellet flere gange bedt klager om ikke at forstyrre de øvrige gæster, men da det ikke skete, var de til sidst nødsaget til at nægte at servere alkohol for danskeren:

- Vi må fastholde, at din opførsel på hotellet og overfor øvrige gæster var af en forstyrrende karakter. Det foregik i en sådan grad, at hotellet måtte nægte dig udskænkning af alkohol, og at vi - efter flere henvendelser fra andre gæster - måtte give dig en skriftlig advarsel.

Feriehelvede: Hotelværelse var langt fra handicapvenligt

Annonce:

Vil have erstatning
Den utilfredse rejsende har til Pakkerejse-ankenævnet krævet, at rejseselskabet skal betale rejsens pris på 9.789 kroner tilbage.

Derudover vil klager have erstatning for sine taxa-udgifter frem og tilbage til det 'nye' hotel, erstatning for forplejning samt erstatning for sin telefonregning på 1.400 kroner, da han ringede flere gange til Udenrigsministeriets Borgerservice undervejs på ferien.

På grund af de - hvad man vist godt kan kalde - yderst modstridende forklaringer, har Ankenævnet ikke formået at afgøre, hvorvidt klager har ret til at få sine penge tilbage. Derfor skal parternes stridighed afgøres i retten i stedet.

- Da der på baggrund af parternes modstridende oplysninger hersker en betydelig usikkerhed om hændelsesforløbet, finder Ankenævnet, at det er nødvendigt for at kunne tage stilling til klagerens krav, at parterne afgiver forklaring under strafansvar. En sådan bevisførelse kan imidlertid ikke foregå for Ankenævnet, men kun ved en domstol, lyder deres afgørelse.

Annonce:

Åh, nej: Randers-familie tabte 50.000 kr. i Sunny Beach-bommert

Annonce:
Annonce:
Annonce:
BREAKINGBREAKING
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: