Dansker på ferie: Får kæmpe hammerhaj på krogen

En usædvanligt stor hammerhaj bed på krogen, da en dansker tog på fisketur i Florida i weekenden. Se hvordan han fik den i land her

Per Eghøj med sin 13-årige søn ved siden af hammerhajen, som var noget større, end de lokale er vant til. Foto: Privat
Per Eghøj med sin 13-årige søn ved siden af hammerhajen, som var noget større, end de lokale er vant til. Foto: Privat
Følg Ferie

For Per Eghøj fra Ringsted udviklede en ferietur i USA sig i en lidt vildere retning end forventet, da han i weekenden tog på fisketur ved Panama City Beach i Florida.

Her fik han nemlig en velvoksen hammerhaj på krogen, som var noget større end dem, de lokale er vant til at se.

- Jeg er på tre ugers roadtrip med min kone og tre børn, men havde fået et tip fra min gode ven Jan om, at man kan fiske hajer fra stranden på det sted, siger Per Eghøj til Ekstra Bladet.

Surrealistisk oplevelse
Derfor allierede han sig med en lokal professionel fisker, der tog med ud og havde det rette udstyr.

- Jeg stod på stranden med fiskestangen, mens fiskeren sejlede ud i en kajak med maddingen, som bestod af en tunfisk. Vi begyndte at fiske kl 18, og allerede klokken ca. 18.30 var der hug.

- På det tidspunkt var der stadig folk, som badede ved stranden, så det var helt surrealistisk at stå med en haj på krogen, siger han.

- Det kunne godt ligne en scene fra filmen 'Jaws' med den der kæmpe finne, som svømmede rundt i vandet lige ud for os.

Mand wrestler haj - og taber

Per Eghøj er selv en erfaren lystfisker og fortæller videre, at det var en helt speciel oplevelse at fiske med så godt og kraftigt grej, at han var i stand til at få den kæmpestore haj hevet ind. Den amerikanske fisker anslog den til at være over tre meter lang og veje omkring 250 kg.

- Man benytter et såkaldt 'harness' (seletøj, red.), så man hænger faktisk sammen med hajen og kan i princippet blive trukket med den ud, hvis den trækker til.

Sluppet fri igen
Det endte dog med at være Per Eghøj, der med ømme muskler fik trukket hajen så langt ind mod land, at den lokale fisker kunne springe i vandet og hjælpe med at få den trukket det sidste stykke ind på stranden. Dog beholdt den hovedet under vand, som retningslinjerne foreskriver, forklarer han.

- Inde på stranden kunne jeg sidde lige ved siden af den sammen med min søn på 13 år. Han syntes, det var ret vildt.

En dronefotograf var tilfældigt på stranden, og optog en fascinerende video af det hele, som du kan se øverst i artiklen. Videoen og den utrolige fiskerhistorie er gået viralt i USA og har blandt andet ramt ABC News.

Ifølge det lokale medie Panama City News Herald er fiskerne professionelle hajfiskere, der samarbejder med den offentlige amerikanske dyreværnsorganisation National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA). De hjælper bl.a. med at tagge hajer, så man kan følge bestandens udvikling.

Det er nødvendigt at få hajen helt ind på land og fjerne fiskelinen, før den slippes fri. Hajen på videoen blev hjulpet ud i vandet igen efter sin tur på stranden.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag