Danskerhotel ramt af diarré og opkast

13 gæster på populært familiehotel i Bulgarien er blevet ramt af omgangssyge

I sidste måned var gæster på øen Skiathos også ramt af masse-diarré. Hør turisten Nadia Hamouchi fortælle om tilstanden på øen her.
Følg Ferie

Befinder du dig på hotellet, og er du selv blevet syg? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Adskillige gæster på det bulgarske familiehotel White Lagoon Beach, som det danske rejsebureau Spies sælger rejser til, har haft en knap så hyggelig ferie, som de havde håbet på.

Hele 13 gæster er nemlig på få dage blevet ramt af den smitsomme infektion Roskildesyge, der blandt andet forårsager opkastning, diarré og ondt i maven.

Det skriver BT.

Torben Andersen, kommunikationschef i Spies, bekræfter sygdomsudbruddet over for Ekstra Bladet og fortæller, at de i øjeblikket har 91 danskere ud af i alt 743 nordiske gæster indlogeret på hotellet, hvoraf en enkelt dansk kvinde er blevet syg.

Han oplyser endvidere, at de lokale sundhedsmyndigheder endnu ikke har fundet smittekilden, men at de gæster, som har været til lægen, har fået konstateret, at der er tale om en virus.

- Sundhedsmyndighedernes undersøgelser har vist, at det hverken er maden eller hotellets pools, som folk er blevet syge af, siger han til Ekstra Bladet.

Ny ferieø ramt af masse-diarré: Danskere må skide i badekarret

Dansk kvinde: Vi spiste i kloakvand
BT skriver i en opfølgende artikel om sagen, at den danske kvinde, som ligger syg på hotellet, mener, at hotellets hygiejne er årsag til udbruddet, da 'der stort set ikke bliver gjort rent på hotellet'.

Hun oplyser desuden BT om, at taget på hotellets restaurant er utæt, og at gæsterne derfor en enkelt dag 'sad og spiste i en flod af kloakvand' efter et stort regnskyl.

Det afviser Torben Andersen dog skulle være tilfældet:

- Regnvand bliver jo ikke til kloakvand, bare fordi det regner ind gennem taget på en restaurant og ned på gulvet, og man så fejer det ud. Så der er mange ting, vi ikke er enige med BT om. Der bliver ofte strammet lidt i denne slags historier, og vores rejseleder kan i hvert fald ikke genkende den del, siger han og påpeger, at de folk, som er blevet syge, har fået tilbudt ekstra rengøring på værelserne.

Ifølge Torben Andersen har deres rejseleder til morgen talt med den gæst, som BT citerer, der over morgenmaden på hotellet fortalte, at hun nu er rask og frisk.

Masse-diarré på ferieø: - Folk skider på gulvet

Spies: Ingen grund til bekymring
Det er dog ikke første gang, at White Lagoon Beach bliver nævnt i medierne. Allerede tilbage i 2015 skrev den norske avis VG - ifølge BT - om familiehotellet, hvor de beskrev, at dårlig hygiejne førte til, at hele 29 gæster måttes indlægges på hospitalet i løbet af tre uger.

- Skal man frygte at bo på White Lagoon Beach, hvis man rejser til Bulgarien?

- Nej, man skal ikke være bekymret. Det er også noget, der sker på andre hoteller, og når det så sker, så er der altid nogen, som synes, det er fantastisk at påpege, at det også skete for tre år siden. Jeg ville bestemt ikke være bekymret, siger Torben Andersen og fortsætter:

- Vi har siden sæsonen startede i maj måned haft næsten 3000 skandinaviske gæster heraf 500 danske, så det er små tal, vi snakker om. Jeg har desuden lige talt med rejselederen dernede, som siger, at der er god stemning, og at folk spiser som normalt.

- Hvad har I af råd til jeres indlogerede gæster?

- Der er sat et opslag op på selve hotellet, der beskriver, hvordan man skal forholde sig i forhold til bedre hygiejne, og så har de alle modtaget to sms'er om, hvad man skal gøre for at forebygge at blive smittet af virussen, og at man skal kontakte vores guider eller receptionen, hvis man bliver syg, så vi kan hjælpe dem med at komme i kontakt med en læge hurtigst muligt.

Jesper købte flybillet til 1 krone: Spies annullerede rejsen

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter