Danskerne er nærige når hotellet skal bookes

Danskerne bruger gerne penge på rejser, men vi bliver alligevel lidt nærige, når vi skal betale for hotellet

Prisen er vigtigst, når danskerne skal vælge hotel - næstvigtigst er beliggenheden. (Foto: Bo Nielsen/Flickr)
Prisen er vigtigst, når danskerne skal vælge hotel - næstvigtigst er beliggenheden. (Foto: Bo Nielsen/Flickr)

– Hvad koster det?

Det er det mest almindelige spørgsmål, danskerne stiller, før de vælger hotel.

Knap seks ud af ti danskere er nemlig, ifølge en ny undersøgelse fra rejsesøgemaskinen Momondo.dk, lidt nærige, når det kommer til prisen på hotelværelset.

Drop udlandsrejsen og hold sommerferie ved de danske kyster. Sådan lyder opfordringen fra Dansk Kyst- og Naturturisme. (Foto Karen Mardahl/Flickr) Ferie Flere danskere skal holde ferie i Danmark  

Lasse Skole Hansen, der er dansk presseansvarlig hos Momondo.dk, forstår godt danskernes fokus på pris – særligt når det kommer til storbyferier.

– Det er jo nemt at komme rundt med bus og metro i de fleste byer, så jeg vil da gerne råde til, at man kigger lidt bredere geografisk set næste gang, man booker hotel til en storbyferie. Hotelperlerne til den bedste pris gemmer sig nemlig sjældent lige op af hovedattraktionerne eller banegårdene, siger Lasse Skole Hansen i en pressemeddelelse.

Beliggenhed er mindre vigtig
Ifølge undersøgelsen er det for danskerne ikke det vigtigste, at hotellet ligger tæt på de ting, der er værd at se på ferien.

Og det giver egentligt meget god mening, mener Lasse Skole Hansen.

Historier om at lande i den forkerte lufthavn og at blive slået ud på grund af turbulens, bliver afsløret, når anonyme piloter fortæller om deres oplevelser fra cockpittet. (Foto: Flickr/Todd Lappin) Ferie Piloter afslører sandheder om flysikkerhed  

– Særligt på en storbyferie kan det selvfølgelig give god mening, at man vælger et hotel, der ligger centralt placeret i forhold til byens attraktioner, så de for eksempel er inden for gåafstand, men når det er sagt, så er mange storbyers mest centrale kvarterer ikke nødvendigvis de mest charmerende, siger Lasse Skole Hansen.

Hotellet er stadig det foretrukne
De knap 1.000 danskere, som deltog i undersøgelsen, blev også spurgt, hvilken type indlogering de foretrækker, og på trods af muligheder som Airbnb, hvor private mennesker lejer deres bolig ud, så fravælger danskerne ikke det traditionsrige hotel.

– Vi tager ofte på ferie for at koble af og forkæle os selv, og er man kun af sted i et par dage, kan det være skønt med et værelse, der bliver gjort rent dagligt, hvor der er morgenmad inkluderet, og hvor du har hotelpersonalet til at spørge til råds om ferien, siger Lasse Skole Hansen.

Blåhvalen er verdens største dyr, og nu tilbyder et dansk rejsebureau ture, hvor man kan svømme med det fantastiske dyr. (Foto: PR) Ferie Svøm med verdens største dyr - hvis du tør?  

8 kommentarer
Vis kommentarer