Danskerne flygter fra denne feriedestination

Danskerne elsker at rejse, men i 2016 var der især ét land, de flygtede fra

Uroligheder i dette land skræmmer danskerne væk. Foto: Hyeong Seok Kim/Flickr
Uroligheder i dette land skræmmer danskerne væk. Foto: Hyeong Seok Kim/Flickr

Danskerne er vilde med at rejse ud i verden, opleve nye strande, fede storbyer og vilde attraktioner.

Men i år er der især ét land, mange danskere har undgået. Nemlig Tyrkiet.

Det viser en opsummering af danskernes rejsevaner i 2016 foretaget af Travellink, skriver Takeoff.dk.

Officielle tal fra det Tyrkiske Turist Ministerium viser, at der i 2015 var omkring 400.000 danske turister i Tyrkiet, men i år er antallet faldet med godt en femtedel til omkring 320.000.

Urolighederne i landet har skræmt danskerne væk, skønner Lars Thykier, der er administrerende direktør for Dansk Rejsebureau Forening.

Berettet bekymring?
- Det undrer mig ikke, at tallet er røget ned, men det er ikke sådan, at det er gået i nul. Det er især charterrejserne, der er blevet ramt, men dem, der f.eks. skal besøge familie og venner eller har en lejlighed, tager stadig derned, siger Lars Thykier til Ekstra Bladet.

Og ifølge ham er Tyrkiet stadig et sikkert sted at tage hen i de fleste tilfælde, og man skal altså ifølge Danmarks Rejsebureau Forening ikke vælge hele landet fra, bare fordi enkelte områder oplever uroligheder.

- Der er så mange steder i Tyrkiet, der er seværdige, og som man med sindsro kan tage til, konstaterer Lars Thykier.

Hvis man alligevel insisterer på at tage til de mere udsatte steder, har Lars Thykier et simpelt råd.

- Så skal man tænke sig godt om, og fx lade være med at opholde sig steder, hvor der er forsamlinger mod regeringen. Og holde øje, hvad Udenrigsministeriet skriver på deres hjemmeside, siger han. 

Hus pas og id
Og det er det samme, Udenrigsministeriet selv anbefaler.

René Dinesen, der er Centerchef for Borgerservice og Kommunikation i Udenrigsministeriet fortæller til Ekstra Bladet:

- Det er klart, at der er en forhøjet terrorrisiko i Tyrkiet, og situationen er mere anspændt end normalt. Men der er kun dele af Tyrkiet, hvortil vi fraråder ikke-nødvendige rejser.

Nemlig områder mod Syrien og i den østlige del af landet. Udenrigsministeriet fraråder f.eks. ikke rejser til Middelhavskysten og Istanbul. 

René Dinesen understreger dog, at fordi situationen er skærpet, skal man være ekstra påpasselig.

- Det er også vigtigt at vide, at når man forlader sig hotel, skal man have pas og ID-kort på sig. Der er stadig undtagelsestilstand, hvilket vil sige, at politi og militær har flere beføjelser end normalt. De er derfor i deres gode ret til at stoppe folk og bede om at se ID, siger René Dinesen.

Han anbefaler desuden app'en 'Rejseklar', der sender push-meddelelser fra Udenrigsministeriet, hvis der sker noget i det område, man befinder sig i.   

Egypten er et af de lande, hvor det er farligere at tage på ferie. Foto: Marwa Morgan/Flickr Ferie Er du på vej til et af verdens farligste lande?

 

263 kommentarer
Vis kommentarer