Annonce:
Annonce:

Danskerne rejser uden forsikring: Det kan koste dem dyrt

Mange danskere tager på ferie med risiko for, at de må kigge langt efter hjælp, hvis de kommer til skade

Det kan blive dyrt, hvis man ikke har rejseforsikring med. Foto: Colourbox
Det kan blive dyrt, hvis man ikke har rejseforsikring med. Foto: Colourbox
Annonce:
Følg Ferie

Skvatter du på vej til stranden og har brug for hjælp, så kan det være, at du må kigge langt efter den, hvis du er en af de mange danskere, der rejser på ferie uden en rejseforsikring.

I forhold til 2016 er der nemlig flere, der er tager til til udlandet uden rejseforsikring. I 2016 var det 16 pct. I 2017 er det 21 pct., viser en undersøgelse foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring.

Og det kan blive en dyr omgang, hvis man kommer til skade, bliver syg eller udsat for tyveri og ikke har en forsikring med i bagagen.

Alene med udgifterne
Uden en rejseforsikring risikerer man nemlig at stå alene med udgifterne til hospitals- og lægebesøg i udlandet. Det skydes, at der selv i EU findes områder. hvor der kun er private klinikker og hospitaler, som det blå kort ikke dækker.

Annonce:

Og rejser man uden for EU, er det udelukkende rejseforsikringen, der kan hjælpe. Hvis man ikke har forsikringen, så kan regningen løbe op i flere tusind kroner.

Flykaos forude: Sådan får du erstatning

Selv enkle sygdomme er dyre
Og det ærgrer og undrer direktør i Gouda Rejseforsikring Dan Kjølhede Laursen.

- Gennemsnitsprisen for et almindeligt lægebesøg i udlandet ligger mellem 1.000 og 2.000 kr., og ofte kan simple sygdomme, som dårlig mave, forkølelse eller andre infektioner, behandles for omkring 100 kr., hvis de opdages i tide. Men så snart sygdomme udvikler sig, kan regningen hurtigt blive uoverskuelig. Det er ikke unormalt, at vi ser regninger på op mod 40.000 kr. for behandling af relativt enkle sygdomme og ulykker, siger Dan Kjølhede Laursen.

Undersøgelsen viser også, at hver femte dansker med hjemmeboende børn ikke har rejseforsikring med på turen til udlandet.

En rejse værd? Her finder du verdens bedste bryster

Annonce:

Kronisk sygdom
Hvis man har en nuværende eller kronisk sygdom, skal man være opmærksom, hvis man snart skal udenlands. Det gælder også, hvis man er blevet opereret op til to måneder inden afrejse, eller hvis man har fået ændret din dosis eller type af medicin.

En medicinsk forhåndsvurdering er nødvendig, hvis man vil være sikker på, at man har den rigtige forsikring, og den dækker. Den almindelige rejseforsikring dækker nemlig ikke, hvis man får brug for behandling som følge af en skade eller en sygdom, som man vidste, man havde, inden man tog afsted.

Bays pas blev forlagt af Udlændingestyrelsen: Hun missede søns bryllup

Vurderingen indebærer, at forsikringsselskabet garanterer, at man er dækket af rejseforsikringen, selvom man er syg eller kommet til skade inden rejsen.

- Du skal selvfølgelig ikke have en godkendelse, hvis du har haft influenza eller halsbetændelse en måned før din rejse, eller hvis du er kommet til skade, og bruddet eller såret er helet, forklarer skadebehandler Dorte Runing fra Alm. Brand Rejseforsikring

Annonce:

- Det er derimod en god idé at ringe til dit forsikringsselskab, hvis du afventer en operation, er i gang med undersøgelser på hospitalet eller har en kronisk sygdom, som kræver behandling. Er du gravid, og har du haft komplikationer, skal du også kontakte dit forsikringsselskab, siger hun.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Vi synes, Lars Løkke mangler skam i livet
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

rente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabat
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: