Danskerne vender tilbage til 'fallit'-land

Landet har længe balanceret på fallittens rand - men nu er turisterne på vej tilbage

Fra april til oktober ligger dagtemperaturerne ved Halkidiki på mindst 19-20 grader - toppende i juli og august med omkring 29 grader. Foto: PR
Fra april til oktober ligger dagtemperaturerne ved Halkidiki på mindst 19-20 grader - toppende i juli og august med omkring 29 grader. Foto: PR

Det er vist ingen hemmelighed, at den græske økonomi gennem længere tid ikke har haft det for godt. Ja, faktisk har landet været på fallittens rand og er kun blevet reddet af lån fra det internationale samfund.

Og selvom Den Internationale Valutafond i september sidste år spåede tocifret arbejdsløshed i de næste 30 år, så er der små glimt af lys i det sorte, græske økonomiske mørke.

Turisterne har nemlig fået genskabt tilliden til Grækenland som rejseland.

Vækst på 15 procent
Sidste år valgte 291.414 danskere at holde ferie i øriget - 19.327 flere end året før.

I år venter rejsebranchen, at antallet runder de 300.000. Den vurdering bygger på mersalg lige nu på ca. 15 procent i forhold til samme tidspunkt sidste år.

Og rejsearrangøren Spies har også fået færten af danskernes genfundne græske passion.

Fra Aalborg vil man nu udbyde omkring 1100 Lesbos-rejser i skolernes sommerferie, mens man fra København lancerer Thessaloniki med de tre halvøer under det fælles navn Halkidiki.

- Vores gæster fortæller os, at de vælger Grækenland som ferieland på grund af det solsikre klima og madkulturen. Dertil ligger de vægt på ord som 'spændende øer', 'afslapning' og 'græsk gæstfrihed', siger kommunikationschef Torben Andersen fra Spies i en pressemeddelelse.

Se også: Kvinde sparket af fly: Truede Trump-tilhænger med opkast

27 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere