Danskerne vil til søs: Bådudlejere oplever rekordstor efterspørgsel

I forårsmånederne er efterspørgslen på at leje både steget med 300 procent, påpeger udlejningsplatform

10.000 danske bådejere udlejer i øjeblikket deres båd via platformen Boatflex. Arkivfoto: René Schütze
10.000 danske bådejere udlejer i øjeblikket deres båd via platformen Boatflex. Arkivfoto: René Schütze

Udsigten til en sommer uden rejser til sydens sol har fået mange danskere til at kigge mod danske alternativer. Sommerhusudlejerne har tidligere meldt om massiv interesse, og det samme gør sig nu gældende blandt udlejere af både.

På udlejningsplatformen Boatflex, hvor 10.000 bådejere udlejer deres både til private, har man således oplevet en 'eksplosiv' stigning i antallet af udlejninger de seneste måneder.

Boatflex skriver i en pressemeddelelse, at niveauet for forårsmånederne ligger 300 procent højere end samme periode sidste år.

- Alene i maj måned er stigningen på mere end 600 procent. Og efterspørgslen på både fortsætter her ind i juni måned, der kommer til at slå alle tiders rekorder, siger partner og direktør i Boatflex, Peter Bojesen, i pressemeddelelsen.

Bidende passager fritager flyselskab for kompensationspligt

I 90 procent af tilfældene har folk lejet en båd til brug i juli eller august, og det er ifølge Boatflex sket tidligere end normalt.

- Bookingerne til sommerferien foregår normalt meget senere, men her under cororonakrisen bliver der indgået langtidsudlejninger allerede i de tidlige forårsmåneder, skriver Boatflex i pressemeddelelsen.

Udlejningsplatformen har også oplevet en stigning i antallet af bådejere, der gerne vil leje deres båd ud. Alene i april og maj er antallet af både angiveligt vokset med 250 procent.

Der er i øjeblikket 26.000 brugere registreret på udlejningsplatformen.

- Vi er et svært sted