Annonce:
Annonce:

Danskernes ferieklager: Sport på storskærm, ingen snacks i poolbaren og terror-fare

Klagerne spænder vidt, når danskerne rejser på ferie

Der var ingen pommes frites i poolbaren som lovet, lød en af klagerne, som Pakkerejse-Ankenævnet har behandlet. Foto: All Over Press
Der var ingen pommes frites i poolbaren som lovet, lød en af klagerne, som Pakkerejse-Ankenævnet har behandlet. Foto: All Over Press
Annonce:
Følg Ferie

I 16 af de seneste kendelser afsagt i Pakkerejse-Ankenævnet fra den 31. oktober 2016 er der givet medhold til klageren i syv tilfælde.

Dårligt hotel eller fesen udflugt på ferien? Sådan klager du

Men selv om man er så heldig at få medhold, så er det dog sjældent, at klagerne får så meget refunderet, som de ønsker. Se fire eksempler på klager herunder:

I en kendelse fra den 31. oktober i år skal Bravo Tours betale 1500 kroner tilbage til to gæster. Klageren, der havde været i Playa del Ingles på Gran Canaria fra den 30. januar og 14 dage frem, og havde betalt i alt 14.256 kroner for to personer, var utilfreds med sin indkvartering - navnligt den manglende rengøring.

Annonce:

Larm fra træning og ishockey
- Der er skimmel, fugt og mug i lejlighederne, lød det i klagen, der fik parret til at flytte lejlighed på hotellet på femtedagen af opholdet. I den nye lejlighed var der dog ifølge klageren også gener.

- Der er støj fra hotellets tre elevatorer, træningslokale og bar, hvor hotellet også viser ishockey på storskærme, lød det fra den utilfredse chartergæst.

Kravet lød på tilbagebetaling på halvdelen af rejsens pris, men det endte altså med en beskeden tilbagebetaling på 1500 kroner.

Pakkerejse-Ankenævnet lagde nemlig til grund i sin afgørelse, at hotellet i udbudsmaterialet var blevet beskrevet som liggende tæt på et pulserende byliv, og der på grund af den centrale beliggenhed måtte påregnes nogen støj fra området.

Ærgerligt for klageren, der af Bravo Tours under ankenævnsbehandlingen havde fået tilbudt en kompensation på 3.400 kr, men da sagen blev indbragt for ankenævnet, blev erstatningen altså lavere.

Glemte det vietnamesiske nytår
I en anden kendelse fra den 31. oktober fik klageren også medhold.

Annonce:

Klageren var utilfreds med, en rundrejse i Vietnam i januar og februar ikke forløb som ventet. Et manglende besøg på Ho Chi Minh mausoleet samt utilfredsstillende udflugter i Ho Chi Minh City og til Mekong Deltaet gjorde, at klageren ville have refunderet 15 procent af rejsens pris på 38.396 kroner.

Rejsearrangøren, Top Tours, der blandt ikke havde taget højde for, at mausoleet havde lukket hver fredag og ikke havde indberegnet lukkedage på grund af det vietnamesiske nytår i sin rejseplan, blev dømt til at tilbagebetale de 15 procent svarende til 5.800 kroner. I begrundelsen fra pakkerejse-ankenævnet lød det:

Efter Ankenævnets opfattelse må man ved at deltage i et så omfattende rundrejsearrangement være forberedt på, at der kan forekomme visse afvigelser fra programmet. Sådanne afvigelser kan ganske vist virke generende, men kan i forhold til aftalegrundlaget efter en helhedsvurdering ikke anses for mangler. Ankenævnet finder imidlertid, at afviklingen af rundrejsen på visse punkter er gået ud over de afvigelser, en rejsende på en rundtur af den omhandlende karakter normalt må være forberedt på at skulle tåle.

Annonce:

Korfus bedste strand manglede
Også Nilles Rejser må til lommerne for at have misligholdt sin aftale med en feriegæst. Klageren havde købt en charterrejse til Agios Georgios på Korfu i maj til i alt 6.880 kroner.

Men gæsten var sur over, at han blev indkvarteret på et andet hotel end afbilledet i kataloget samt dets utilfredsstillende beliggenhed, all inclusive og manglende strand. Nilles Rejser forsøgte at 'slippe' med at betale en kompensation til klageren på 550 kroner, men han forlangte af få hele rejsens pris refunderet.

Klageren købte en rejse med indkvartering på enkeltværelse på Hotel Golden Sands med all inclusive og udflugt til Parga og Paxos. Men hotellet var ikke det, der var afbilledet i Nilles katalog.

- Det, vi boede på, var kedeligt, lå kedeligt, maden var elendig og stranden ikke eksisterende, skriver klageren, der ellers havde glædet sig til direkte adgang til en af Korfus bedste strande.

- Sikke noget sludder. Der fandtes en skrænt, som ikke kunne forceres, skriver klageren, der også var slemt skuffet over pool-barens udvalg.

Annonce:

- Der står i kataloget, at der er snacks i pool-baren i form af sandwich, toast, pommes frites, pizza og kage, men ingen af lækkerierne fandtes.

Ankenævnets afgjorde sagen til fordel for klageren.

Hotel Golden Sands, som klageren var indkvarteret på under sit ophold, lå ikke med 'direkte adgang til en af Korfus bedste strande', og da hotellet ikke tilbød snacks i poolbaren, som lovet i udbudsmaterialet, finder Ankenævnet, at rejsen har været behæftet med mangler, der berettiger klageren til et nedslag i rejsens pris.

Nedslaget blev fastsat til i alt 1400 kroner. At beløbet ikke blev større, skyldes blandt andet, at klageren ikke kunne forvente, at det afbillede hotel i kataloget var Golden Sands, da det 'blot' var stemningsbilleder fra Korfu. Nilles Rejser er dog blevet bedt om at tydeliggøre det fremover.

Frygter du terror på ferien? Her er dine rettigheder

I en mere alvorlig ende af klager er denne kendelse fra pakke-rejsenævnet.

Annonce:

To personer havde købt en rejse til Bruxelles i Belgien med LOF København/Frederiksberg. Parret skulle opleve Bruxelles, NATO og EU Parlamentet fra den 6. april til den 10.april i år. Rejsens pris lød på 11.800 kroner, men parret afbestilte rejsen og kunne ikke få pengene tilbage, hvilket det klagede over.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Lys og blomster lægges på Place de la Bourse i Bruxelles til ære for ofrene for terroranslagene den 22. marts 2016. Foto: Jakob Jørgensen
Lys og blomster lægges på Place de la Bourse i Bruxelles til ære for ofrene for terroranslagene den 22. marts 2016. Foto: Jakob Jørgensen
 

Klageren købte rejsen tilbage i september 2015, men den 23. marts 2016 - 14 dage før afrejsen - afbestilte klageren sin rejse. Afbestillingen kom dagen efter, at der var to terrorangreb i Bruxelles, hvor 31 personer døde og 250 personer blev sårede.

- Vi havde glædet os meget til at besøge Bruxelles med afrejse om 14 dage. Efter terrorhand­lingerne i Bruxelles har vi imidlertid ingen lyst til at rejse til Bruxelles. EU-Parlamentet og Nato-hovedkvarteret har karakter af terrormål. Den trussel ønsker vi ikke at udsætte os for, og vi vil derfor allerede nu melde ud, at vi ikke under nogen form er indstillet på at deltage i rejsen, skrev klageren som begrundelse for den sene afbestilling.

Annonce:

LOF København/Frederiksberg gjorde imidlertid gældende, at det ikke var muligt at finde deltagere til at overtage klagerens to pladser med så kort varsel, og at ­afmelding senere end 45 dage før afrej­se kun kunne medføre en meget begrænset del af deltagerbetalingen refunderet.

Ankenævnets afgørelse var ikke enstemmig.

To medlemmer af ankenævnet lagde til grund, at Udenrigsministeriet på tidspunktet for klagerens afbestilling af rejsen den 23. marts 2016 ikke frarådede rejser til klagerens destination.

Men flertallet - tre medlemmer - mente, at det var okay at melde fra ifølge afbestillingsretten ifølge pakkerejselovens § 9, stk. 3, der siger, at en kunde kan afbestille en pakkerejse, hvis der inden for et tids­rum af 14 dage før pakkerejsens påbegyndelse på rejsemålet eller i umiddelbar nærhed af dette fore­kommer krigshandlinger, naturkatastrofer, livsfarlige smitsomme sygdomme eller andre hermed ligestillede begivenheder.

Annonce:

Henset til den usikre situation der var opstået efter bombeangreb mod 2 transportknudepunkter, dels Bruxelles lufthavn 'Zaven­tem' og dels byens metro den 22. marts 2016 med mange døde og sårede til følge, finder disse medlemmer, at sikkerhedssituationen for rejsende til Bruxelles på afbestillingstidspunktet fremstod på en sådan måde, at der var tale om et tilfælde, 'hvor det er almindelig sund fornuft, at rejsen ikke gennemføres', lyder det i afgørelsen.

LOF København/Frederiksberg blev dermed beordret til at tilbagebetale den fulde pris på 11.800 kroner til parret.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: