De knap så kendte - men fantastiske - steder i USA

Besøg knap så kendte – men fantastiske – steder i USA

Thor's well (Foto: Bill Young/Flickr)
Thor's well (Foto: Bill Young/Flickr)

Mendenhall Glacier Cave, Alaska

(Foto: Andrew E. Russell/Flickr)
(Foto: Andrew E. Russell/Flickr)
 

Mendenhall Glacier i Alaska er i sig selv et besøg værd – gletsjeren er næsten 19 km lang og omgivet af imponerende natur i Tongass National Forrest. Men under den vandrende is kan du opleve noget endnu mere fantastisk. Tager du vest-ruten fra besøgscentret, kommer du nemlig fordi indgangen til is-grotterne under gletsjeren, hvor et klart, isblåt og blødt bølget syn venter.

Tacos er på menuen, hvis du kommer til Austin, Texas (Foto:lucianvenutian/Flickr) Ferie Pizza, donut, bacon – her får du USA's bedste

Whitaker Point, Arkansas

(Foto: 2il org/Flickr)
(Foto: 2il org/Flickr)
 

Whitaker Point er et klippeudhæng, der får kamerafingeren til at dirre på de fleste og frierfødderne i gang hos mange. Ruten til udhænget er pyntet med vilde magnolia og azalea (som er i familie med rododendron), flere små vandfald og udsigt over et klippeklædt landskab. Turen til målet, Whitaker Point, som også kaldes Hawksbill Crag, er ca. 2,5 km.

Det smalleste sted i Imbroskløften er mindre end en meter bred. Foto: Karen Seneca Udland Vilde og vidunderlige ture på Kreta

Na Pali Coast State Park, Hawaii

(Foto: Lara604/Flickr)
(Foto: Lara604/Flickr)
 

Grønt og blåt går godt i sving. Tror du ikke på det, kan et besøg i Na Pali Coast State Park på Hawaii helt sikkert overbevise dig.

Bryce Canyon National Park, Utah

(Foto: Andrew Smith/Flickr)
(Foto: Andrew Smith/Flickr)
 

Ja ja, Grand Canyon er imponerende. Men det er Bryce Canyon altså også. Samlingen af mystiske, røde søjleformationer midt i et knaldrødt og orange landskab er bl.a. blevet beskrevet som en 'skov af sten' og en 'grotte uden tag'. Men uanset hvilken beskrivelse du er enig i, vil Bryce Canyon ikke ligne noget, du har set før – bortset fra, hvis du allerede har været der.

Foto: flickr/Saranaya Chaeanrattanasa Udland 5 skjulte skatte i Asien

Horseshoe Bend, Arizona

(Foto: PiConsti/Flickr)
(Foto: PiConsti/Flickr)
 

Slyngningen (eller mæanderen, som formationen også kaldes) i Colorado River i Arizona former næsten i hestesko – deraf navnet Horseshoe Bend. Det er et smukt syn, men det er ikke slyngningen alene, der gør det. Til at hjælpe det smukke syn på vej har Horseshoe Bend nemlig de orange/røde omgivelser. Dét og det blågrønne vand i floden – gerne tilsat lidt solnedsgangslys – gør Horseshoe Bend et besøg værd.

Thor’s Well, Oregon

(Foto: Bill Young/Flickr)
(Foto: Bill Young/Flickr)
 

Navnet Thor's Well stammer fra en myte om, at aseguden Thor fra den nordiske mytologi slog sin hammer så hårdt ned i havbunden, at der gik hul på den. Om det er sandt eller ej, vides ikke. Men smukt det er det.

Der venter en storslået velkomst af knejsende bjerge, når man kører ind i de canadiske Rocky Mountains. Foto: Camilla Folsach Madsen Udland Canadiske naturperler

Watkins Glen State Park, New York

(Foto: David Beyer/Flickr)
(Foto: David Beyer/Flickr)
 

Der er tre vandreruter i Watkins Glen State Park. Alle tre efterlader gående med smukke natursyn i bagagen, men én af dem er helt særlig. Den tager nemlig besøgende med ned i en mystisk grotte, hvor der er kig til 'Rainbow Brigde' og et vandfald.

1 af 15 Thor's well (Foto: Waqas Mustafeez/Flickr)
2 af 15 Na Pali Coast State Park (Foto: Lara604/Flickr)
3 af 15 Mendenhall gletsjer-grotte (Foto: Andrew E. Russell/Flickr)
4 af 15 (Foto: Andrew E. Russell/Flickr)
5 af 15 Mendenhall (Foto: Joseph/Flickr)
6 af 15 Mendenhall (Foto: Joseph/Flickr)
7 af 15 Bryce Canyon (Foto: Al King/Flickr)
8 af 15 Bryce Canyon (Foto: Andrew Smith/Flickr)
9 af 15 Horseshoe bend (Foto: PiConsti/Flickr)
10 af 15 Horseshoe bend (Foto: Alexis Fam/Flickr)
11 af 15 Whitaker Point (Foto: 2il org/Flickr)
12 af 15 Whitaker Point (Foto: Tyler Thompson/Flickr)
13 af 15 Watkins Glen State Park (Foto: Lamar Gore/USFWS/Flickr)
14 af 15 Watkins Glen State Park (Foto: David Beyer/Flickr)
15 af 15 Thor's well (Foto: Bill Young/Flickr)
0 kommentarer
Vis kommentarer