De værste turistfejl: Du kalder jo heller ikke en dansker for tysker

Rejs ud i verden, og undgå at fornærme lokalbefolkningen – vi guider

Vi kender det jo godt fra os selv – vi danskere hader praktisk talt at blive forvekslet med tyskere. Derfor bør vi måske også skrive følgende retningslinjer bag øret, inden vi drager til udlandet. 

I en tråd på Reddit afslører brugere, hvad der bliver opfattet som uhøfligt eller direkte fornærmende i deres land, men som turister alligevel igen og igen gør.

– Lad være med at kalde os engelske eller vores land for England. (Det hedder, red.) Skotland, skriver Reddit-brugeren BeardedMuse.

Se også: Terror efterlader turistbyer mennesketomme

Han bliver hurtigt suppleret af jaijaikali og TransgenderAvenger:

– Er ret sikker på, at det også gælder for NI (Nordirland, red.) og Wales..., skriver jaijaikali først, hvorefter TransgenderAvenger tilføjer:

– I NI har folk bogstavelig talt slået ihjel for at undgå at blive kaldt britiske.

Se også: Fanget på foto: Råbte 'bombe' og sprang ned fra passagerfly

En smule ironisk skriver den svenske Reddit-bruger PicturElements om, hvad der opfattes som dårlig opførsel i Sverige:

– Folk vil højest sandsynligt slå dig ihjel, hvis du kommer for sent.

Forhåbentlig slår de kære svenskere ikke ligefrem folk ihjel, hvis en aftale misses. Men tag dig alligevel i agt, hvis du laver en aftale med en svensker på hans territorie.

Modsat på rulletrappen
Tager du til Japan, skal du opføre dig modsat herhjemme på rulletrappen.  I Japan, står man nemlig til venstre – og ikke som os til højre. Der er dog en undtagelse:

– Bortset fra i Osaka, og kun Osaka, der står du til højre, fremhæver the2belo og tilføjer endda årsagen:

– Årsagen skal findes tilbage i 1970, da der var verdensudstilling i Osaka. Der førte man en kampagne, som skulle gøre byen mere imødekommende for udefrakommende – man skulle stå til højre. Og det stoppede man så bare aldrig med. 

Ferie - 10. dec. 2015 - kl. 22:00 Har du også opført dig så idiotisk? Her opdrager de turister med video

I Egypten skal du ifølge Lydia635 holde skosålerne i jorden, det er nemlig uhøfligt, at pege dem mod personer. Mens du i Bulgarien skal tage skoene af, inden du går ind og ikke må forlade en tallerken med levninger, understreger rad_woah:

– Hvis du er på besøg hos nogen, og de har tilberedt mad til dig, er det forventet, at du i det mindste gør en indsats for at spise op. Samtidig er det dog også helt sikkert, at du får en omgang mere, hvis du uden problemer tømmer tallerkenen.

Se også: Risiko-kort: Se hvor farlig din rejse er

Ærlige europæere
Flere amerikanske Reddit-bruger klager over, at turister kommer for tæt på, når de besøger USA. Bl.a. skriver 37casper37:

– Rigtige mange besøgende forstår ikke, at de ikke behøver at lægge deres kind på skulderen af manden foran, når de står i kø.

Desuden understreger Reddit-brugeren for_strogs overfor kommende USA-besøgende, at det kan blive opfattet som uhøfligt, at lægge penge på skranken i stedet for at give dem i hånden, når man skal betale, mens Crimsoncold understreger, at europæere er lidt for ærlige i forhold til amerikansk smag:

– Jeg fik engang at vide (af en europæer, red.), at mit tøj fik mig til at se tyk ud og at mit hår var for tørt. Vi kan altså godt lide små, hvide løgne her.

Drik dig fuld i Danmark
I Norge skal du ikke tale til fremmede, når I er med offentlig transport (den kunne muligvis også gælde herhjemme), mener norske Helix1337:

– Småsnak med fremmede er så unødvendigt og irriterende. Når jeg er ude, vil jeg bare gerne være i fred, jeg ville blive sindssyg, hvis jeg regelmæssigt blev forstyrret af fremmede uden grund. 

Om danskere – og skandinavere generelt – bliver der desuden sagt, at vi kan være lidt kølige i vores adfærd. Men i den forbindelse har den danske Reddit-bruger Sneaks_McGeeks et råd til fremtidige besøgende:

– Du skal bare drikke dig fuld med dem. Så er I venner.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen