Deleøkonomi: Nu kommer Uber-ubåden

Turister får nu mulighed for at opleve berømt koralrev i dele-ubåd. Tilbuddet gælder dog kun i en begrænset periode

Se hvad man kan forvente af en scUber-tur her. Video: Queensland, Australia.

Tjenesten er forbudt i Danmark, men i Australien tager Uber nu næste skridt indenfor deleøkonomi og lancerer en ubåd, man kan praje over telefonen.

Tiltaget, der har fået navnet scUber, sker i samarbejde med den australske delstat Queensland, der i en begrænset periode på fire uger giver Uber-brugere mulighed for at opleve ubådens eneste destination, det berømte Great Barrier Reef, på en ny måde.

- Som vi alle ved, kan man se Great Barrier Reef fra rummet. Men fra i dag kan man også se det fra verdens allerførste dele-ubåd. ScUber er et storslået initiativ, der giver os mulighed for at fremvise det smukke Great Barrier Reef til resten af verden, lød det fra minister for innovation og turisme i Queensland, Kate Jones i forbindelse med lanceringen.

For at få en tur i en scUber-ubåd skal man dog både være heldig og have penge på kistebunden. På de fire uger scUber-ubåden indtil videre udbydes, sejles der nemlig i alt 40 ture med to personer ombord per tur. 

Der trækkes lod om turene blandt de tilmeldte brugere, som skal være klar til at punge væsentligt mere ud, end de er vant til for en tur med en klassisk, firehjulet Uber.

3000 australske dollars (cirka 13.800 kroner,red.) koster det for en times sejlads i dele-ubåden. For hver booket tur donerer Uber til gengæld et tilsvarende beløb til miljøorganisationen Citizens of the Great Barrier Reef.

ScUber-kampagnen kører fra 27. maj til 18. juni 2019.

5 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere