Deler gratis rejser ud til 'de søde'

Det amerikanske flyselskab JetBlue fører lige nu kampagnen 'Flying It Forward' – en kæde af gratis billetter, som gives videre fra rejsende til rejsende

Glædelige overraskelser er en del er JetBlue-kampagnens gevinster (Foto: Twitter)
Glædelige overraskelser er en del er JetBlue-kampagnens gevinster (Foto: Twitter)

Kundeforkælelse kan være meget mere end uddeling af gratis nødder på flyvninger eller fri adgangen til loungen i lufthavnen. Det er det amerikanske flyselskab JetBlue beviset på. De har nemlig taget forkælelsen skridtet videre, og forærer flybilletter væk – eller det vil sige, de får deres kunder til at give en særlig kæde-billet videre til en ny rejsende.

Tyggegummi-muren – verdens klammeste turistattraktion?

Kampagnen hedder 'Flying It Forward' og spiller på sætningen 'Paying It Forward', der handler om at gøre gode gerninger uden at forvente at få noget retur. Og den giver altså rejsende en gratis flybillet, så de kan rejse derhen, hvor de ønsker – eneste betingelse er, at billetten efter endt rejse skal gives videre til en anden rejsende, som også fortjener en gratis rejse.


Den første til at få en billet var Tameka Lawson, som i september 2014 gerne ville fra Chicago til New York for at arbejde for en velgørenhedsorganisation. Hun gav billetten videre til Teena Katz, som gerne ville til Seattle, men havde svært ved at klare rejsen, fordi hun havde mistet førligheden i begge sin ben i en ulykke i subway'en. Teena Katz gav billetten videre til kunstneren Peter, som gerne vil rejse ud og lave vægmalerier.

Verdens bedste hotelbyer – én er vores nabo

Siden september har billetten skiftet hænder 10 gange. I øjeblikket er den i Washington, hvor den skal videre fra. Næste heldige rejsende vælges i slutningen af denne uge, og vil man have fingre i kæde-billetten, skal man fortælle sin historie på kampagnens hjemmeside.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter