Den første i verden: 33-årig har svømmet uafbrudt i fem måneder

Efter 157 dage i vandet kunne Ross Edgley søndag endelig træde op på fastlandet

Efter fem måneder i vandet blev Ross Edgley søndag den første til at svømme hele vejen rundt om Storbritannien. Pressefoto: Red Bull
Efter fem måneder i vandet blev Ross Edgley søndag den første til at svømme hele vejen rundt om Storbritannien. Pressefoto: Red Bull
Følg Ferie

En 33-årige britisk eventyrer uden lige har formået at blive den første i verden til at svømme hele vejen rundt om Storbritannien.

Det skriver blandt andre CNN og AP.

Ross Edgley nåede at spendere intet mindre end 157 dage i vandet - altså godt fem måneder - inden han søndag kunne træde træt og udmattet op på det britiske fastland.

Briten havde selv håbet på at nå i land inden for 100 dage, så hans første ord til hans familie var da også: 'Undskyld, jeg kommer for sent.'

Det er dog til at forstå, hvorfor Ross Edgley måtte bruge lidt ekstra tid på at nå frem. Ruten, han svømmede, lyder nemlig på intet mindre end 2883 kilometer.

- Jeg var virkelig bange for, at mine ben ville give op til sidst, lød det fra den udmattede svømmer, da han søndag trådte i land i den engelske kystby Margate, hvor eventyret startede 1. juni.

Fra selfie-ulykker til hajangreb: Her er de mest livsfarlige feriedestinationer

Så hårdt var det
Ifølge AP svømmede han turen således, at han svømmede i seks timer, hvorefter han hvilede i en båd, indtil han var klar til at svømme igen.

Ross Edgley trådte således ikke op på fastlandet én eneste gang i løbet af de seneste fem måneder.

- Jeg vil ikke lyve. Jeg er blevet en smule følelsesladet, da jeg ved, det er ved at slutte, skrev den 33-årige brite fredag - altså blot to dage før, han nåede i mål.

Ifølge The World Open Water Swimming Association formåede Ross Edgley at kæmpe sig igennem vildt vejr og diverse uheldige hændelser såsom at blive stukket af en brandmand, før han nåede frem.

Derudover begyndte han blandt andet at lide at slidmærker i nakken fra sin våddragt, og havsaltet indtørrede hans tunge så meget, at små stykker af tungen begyndte at falde af.

Ifølge Red Bull, som sponsorerede eventet, indtog Ross Edgley op imod 15.000 kalorier om dagen for at have energi til at svømme de mange kilometer.

Du kan se en række billeder fra Ross Edgleys Instagram-profil herunder:

Ansat på krydstogtskib fundet i live efter et døgn på åbent hav

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.