Den ultimative guide: Rejs efter øllet

Ferie og kolde bajere er den perfekte kombination - her får du årets bedste øloplevelser

Lys øl, mørk øl, stærk øl, god øl – hvorfor ikke kombinere ferie og øldrikkeri i løbet af ferieåret? (Flickr/Quinn Dombrowski)
Lys øl, mørk øl, stærk øl, god øl – hvorfor ikke kombinere ferie og øldrikkeri i løbet af ferieåret? (Flickr/Quinn Dombrowski)

Øl og ferierejser – bedre kombination findes ikke.

Så hvorfor ikke planlægge årets rejser efter verdens bedste øl og de festivaler, der afholdes verden over for at fejre den skummende drik.

Ølfestivaler er langt mere end den gængse Oktoberfest i München, for både resten af Tyskland og Europas øvrige 'øl-lande', som Belgien og Tjekkiet, byder også på festivaler og lækker øl.

Her er ti af dem, du kan besøge i løbet af ferieåret.

Rejsen frem og tilbage kan klares med en ruteflyver – de viste priser er aktuelle rejsetilbud fra rejsebureauet Spies.

1. Warsaw Beer Festival
Har du endnu ikke planer for weekenden den 7.-9. april, så book en ferie til polske Warszawa. Her bliver der nemlig afholdt ølfestival, hvor de hylder polske specialøl.

– Vi fejer benene væk under de besøgende med en ny bølge af øl, lyder det fra Warszawas ølfestival, der tilbyder mange nye oplevelser ud i specialøllets univers.

Priseksempel: Afrejse den 7. april fra København med ophold på hotel Campanile Warsaw (kat. 3) i tre nætter i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad fra 2.390 kr. pr. person.

2. Czech Beer Festival
Tjekkiet er kendt for den ægte udgave af Budweiseren, og det er de stolte af i landet. Fra den 12. maj – 28. maj holder de Czech Beer Festival, der strækker sig over 16 dage og tilbyder de besøgende øl fra 70 tjekkiske bryggerier. Det skulle være nok øl at skåle i.

Priseksempel: Afrejse den 13. maj fra København med ophold på Gloria Hotel (kat. 3) i tre nætter i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad fra 2.385 kr. pr. person.

Se også: Dødsulykke i Thailand: Mand fik kappet benene af

3. Buda Castle Beer Festival
Synes du, at 70 tjekkiske øl er i underkanten, så kan du jo passende springe den tjekkiske ølfestival over og i stedet vente til juni. Her kan Buda Castle Beer Festival nemlig byde på mere end 200 forskellige øltyper.

Slottet Buda Castle i Budapest er vært for festivalen, og med et udvalg af øl, som varierer mellem kendte klassikere som Heineken og mikrobryggerier, som serverer øl i alle smagsretninger, skal du drikke hurtigt, hvis du skal nå at smage dem alle i dagene mellem den 9. – 12. juni.

Priseksempel: Afrejse den 10. juni fra København med ophold på Hotel City Inn (kat. 4) i to nætter i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad fra 1.875 kr. pr. person.

4. International Berlin Beer Festival
Festivalen har Guinness’ verdensrekord som “the world’s longest beer garden” med 800.000 besøgende og 340 bryggerier fra 87 lande. I år fejrer festivalen 20-års jubilæum – og sådan et jubilæum skal fejres.

Der er slet ikke brug for flere argumenter for en berliner-tur mellem 5. og 7. august, hvor festivalen finder sted.

Priseksempel: Afrejse den 5. august fra København med ophold på Olivaer Apart (kat. 3) i to nætter i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad fra 1.635 kr. pr. person.

5. Great British Beer Festival
Er du en af dem, der altid bestiller en ale, så skal du kigge forbi London mellem den 9. – 13. august, hvor englænderne afholder Great British Beer Festival.

Ifølge arrangøren byder festivalen på mere end 900 “rigtige” ales sammen med cider og perries (pærecider). Mon ikke, at du kan få slukket ale-tørsten her.

Priseksempel: Afrejse den 9. august fra København med ophold på Hyde Park Boutique Hotel (kat. 3) i to nætter i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad fra 1.825 kr. pr. person.

6. Irish Craft Beer Festival
Siger man irsk øl, siger de fleste Guinness, men rent faktisk kan irerne tilbyde langt mere end en klassisk Guinness.

Irish Craft Beer Festival finder sted i Dublin fra den 17. – 19. august, og her hyldes landets mikrobryggerier. Mere end 50 lokale bryggerier, som til sammen serverer 200 forskellige øltyper (ingen af dem er en Guinness) venter dig.

En klassisk øl i Irland er Guinness – men ligesom resten af Europa tilbyder Irland også et væld af forskellige øl fra mikrobryggerier. (Foto: Flickr/[puamelia])
En klassisk øl i Irland er Guinness – men ligesom resten af Europa tilbyder Irland også et væld af forskellige øl fra mikrobryggerier. (Foto: Flickr/[puamelia])

Priseksempel: Afrejse den 17. august fra København med ophold på Paramount Hotel (kat. 3) i to nætter i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad fra 1.775 kr. pr. person.

7. Belgian Beer Weekend
Belgien er et land, hvor man tager sin øl meget alvorligt. National Federation of Belgian Brewers en organisation, som har mere end 70 bryggerier som medlemmer, og de er vært for en ølfestival fra den 4. – 6. september i Bruxelles.

Du kan selvfølgelig smage den lokale belgiske øl, men derudover er denne festival også en anledning for organisationen ”The Knighthood of the Brewers” til at slå personer, som har gjort en speciel indsats for den belgiske ølindustri, til riddere.

Priseksempel: Afrejse den 4. september fra København med ophold på Queen Anne (kat. 3) i to nætter i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad fra 1.675 kr. pr. person.

8. Pint Bokbier Festival
Oktober er måneden for efterår, halloween og efterårsferie – men inden du planlægger solferien og halloween-kostumet så overvej en tur til Amsterdam.

I dagene fra den 21.-23. oktober afholdes nemlig Bokbier Festival, hvor du kan opleve over 50 forskellige ølmærker, som alle er af typen bokbier. Du får et glas ved indgangen, og så går du rundt mellem standene og smager på alt, hvad festivalen har at tilbyde – meget bedre, end gys- og gru-fest herhjemme.

Priseksempel: Afrejse den 21. oktober fra København med ophold på hotel Prinsen (kat. 3) i to nætter i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad fra 2.145 kr. pr. person.

Se også: Kina gør mærkelig arkitektur ulovlig

9. Oktoberfest
Man kan ikke tale om ølfestivaler uden at nævne Oktoberfest i München. Hvert år fra midten af september til starten af oktober afholdes denne historiske festival. Med ca. seks millioner gæster, 183 år på bagen og uendelige kopier af festivalen verden over er der ingen tvivl om, at det er her, man skal være, hvis man synes om øl – og fest.

Priseksempel: Afrejse den 19. september fra København med ophold på hotel Germania (kat. 3) i to nætter i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad fra 3.285 kr. pr. person.

10. Cape Town Festival of Beer
Der er andre end europæerne, der kan lave god øl. Og på trods af, at du nok ikke tænker på øl, når du tænker på Sydafrika, så er landet kendt for at have den største ølfestival syd for ækvator.

Med en historie, hvor både England og Holland har haft indflydelse, er det ikke så mærkeligt, at landet har en stor ølkultur. 60 bryggerier, både lokale og internationale, er på plads, og til sammen serverer de over 200 forskellige typer af øl – både klassikere og øl, som bliver brygget specielt til festivalen, der finder sted fra 4. – 6. november.

Priseksempel: Afrejse den 3. november fra København med ophold på The Ritz (kat. 3) i syv nætter i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad fra 8.100 kr. pr. person.

Se også: Debat: Kan en kvinde rejse uden en mand?  

10 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere