Denne ting kan koste turister 10 års fængsel i Thailand

Mange danskere ved ikke, at de kan risikere op til ti års fængsel, hvis de lander i Thailand med en e-cigaret i lommen

I Thailand kan du få op til ti års fængsel, hvis du rejser ind i landet med e-cigaretter eller e-væske på dig. Foto: Martin Lehmann/Polfoto
I Thailand kan du få op til ti års fængsel, hvis du rejser ind i landet med e-cigaretter eller e-væske på dig. Foto: Martin Lehmann/Polfoto

De seneste år er den elektroniske cigaret – oftest kaldet e-cigaret – blevet mere og mere populær.

Men hvis du er en af dem, der er hoppet på hypen omkring det cigaretformede stålhylster med e-væske, og du nærmest får abstinenser ved tanken om at undvære et sug i længere perioder ad gangen, så skal du måske finde en anden feriedestination end Thailand.

Hvis du bliver stoppet i tolden med en e-cigaret i lommen, kan du nemlig risikere at bruge de næste 10 år i et thailandsk fængsel.

- E-cigaretter, E-væske og vandpiber, må ikke medbringes til Thailand. Disse elementer vil sandsynligvis blive konfiskeret ved ankomst, og man kan risikere at få en bøde eller fængsel i op til 10 år, hvis man findes skyldig, skriver Udenrigsministeriet klart og tydeligt på sin hjemmeside.

Ferie - 16. aug. 2017 - kl. 21:46 Spies' løsning på solsenge-krigen: Køb vores dyreste lejligheder med egen pool

Flere britiske turister har ifølge The Independent oplevet at få bøder for besiddelse af e-cigaretter, og du skal også holde dig fra at sælge eller levere de populære elektroniske genstande, for ellers risikerer du op til fem års fængsel, skriver Udenrigsministeriet:

- Salg eller levering af E-cigaretter, E-væsker og vandpiber er også forbudt, og man kan risikere en stor bøde eller op til 5 års fængsel, hvis man findes skyldig.

Ifølge Sundhedsstyrelsen er det strøm, der får væsken i e-cigaretter til at fordampe, og når man suger på mundstykket, kommer den opvarmede væske ind i munden og ned i lungerne. Hvis væsken indeholder nikotin, optages det i blodbanen.

Se også: Mor advarer mod populær ferie-trend: Syv-årige Theo kan være arret for livet

140 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere