Denne ting kan koste turister 10 års fængsel i Thailand

Mange danskere ved ikke, at de kan risikere op til ti års fængsel, hvis de lander i Thailand med en e-cigaret i lommen

I Thailand kan du få op til ti års fængsel, hvis du rejser ind i landet med e-cigaretter eller e-væske på dig. Foto: Martin Lehmann/Polfoto
I Thailand kan du få op til ti års fængsel, hvis du rejser ind i landet med e-cigaretter eller e-væske på dig. Foto: Martin Lehmann/Polfoto
Følg Ferie

De seneste år er den elektroniske cigaret – oftest kaldet e-cigaret – blevet mere og mere populær.

Men hvis du er en af dem, der er hoppet på hypen omkring det cigaretformede stålhylster med e-væske, og du nærmest får abstinenser ved tanken om at undvære et sug i længere perioder ad gangen, så skal du måske finde en anden feriedestination end Thailand.

Hvis du bliver stoppet i tolden med en e-cigaret i lommen, kan du nemlig risikere at bruge de næste 10 år i et thailandsk fængsel.

- E-cigaretter, E-væske og vandpiber, må ikke medbringes til Thailand. Disse elementer vil sandsynligvis blive konfiskeret ved ankomst, og man kan risikere at få en bøde eller fængsel i op til 10 år, hvis man findes skyldig, skriver Udenrigsministeriet klart og tydeligt på sin hjemmeside.

Spies' løsning på solsenge-krigen: Køb vores dyreste lejligheder med egen pool

Flere britiske turister har ifølge The Independent oplevet at få bøder for besiddelse af e-cigaretter, og du skal også holde dig fra at sælge eller levere de populære elektroniske genstande, for ellers risikerer du op til fem års fængsel, skriver Udenrigsministeriet:

- Salg eller levering af E-cigaretter, E-væsker og vandpiber er også forbudt, og man kan risikere en stor bøde eller op til 5 års fængsel, hvis man findes skyldig.

Ifølge Sundhedsstyrelsen er det strøm, der får væsken i e-cigaretter til at fordampe, og når man suger på mundstykket, kommer den opvarmede væske ind i munden og ned i lungerne. Hvis væsken indeholder nikotin, optages det i blodbanen.

Mor advarer mod populær ferie-trend: Syv-årige Theo kan være arret for livet

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+