Annonce:
Annonce:

Derfor bliver du ikke opgraderet i flyveren

Hvorfor bliver din kollega altid opgraderet på fly, mens du aldrig gør? Få en bedre forståelse af, hvordan du bliver opgraderet, ved at læse disse myter og tips

Hvem ville ikke gerne ende med denne minibar på flyveturen? (Foto: Flickr/Kyle Harmon)
Hvem ville ikke gerne ende med denne minibar på flyveturen? (Foto: Flickr/Kyle Harmon)
Annonce:
Følg Ferie

Har du et brændende ønske om at blive opgraderet til første klasse, hver gang du kæmper dig ned til flyverens bagerste pladser for at komme på ferie eller forretningsrejse? Hvis ja, så får du her en oversigt over fem myter, du lige så godt kan spare dig selv for at bøvle med - samt fire genveje til at opnå dit mål.

Det er rejseudbyderen Expedia, der har samlet nogle af de gængse myter om opgraderinger i en pressemeddelelse:

1. Myte: At bede om en opgradering ved check-in og bagageindlevering er den bedste måde at sikre sig en gratis opgradering

Fakta: At bede om en opgradering ved check-in giver dig højst sandsynligt ikke en plads på første klasse.

I stedet bliver de fleste pladsændringer besluttet internt af flyselskabet dagen før flyvningen.

Lonely Planets læsere: Disse fem steder slår alt andet

Annonce:

Du er til gengæld mere tilbøjelig til at blive udvalgt til en opgradering, hvis du rejser alene, og flyselskabet kan se, at du har rejst med dem regelmæssigt.

Det kan du demonstrere ved at blive medlem af flyselskabets 'frequent flyer' eller loyalitetsprogram. Antallet af gratis opgraderinger afhænger i høj grad af, hvor oversolgt Economy Class er, og hvor mange pladser der er tilgængelige på Business Class.

2. Myte: At bede om en opgradering ved gaten er den bedste måde at sikre sig en gratis opgradering

Fakta: Det er som regel alt for sent at sikre sig en gratis opgradering, når man først er ved gaten. Men en gang imellem sælger flyselskaberne opgraderinger ved gaten til nedsat pris, så her kan du være heldig at få fingrene i et førsteklasses-sæde til lavpris.

Hotelpersonale redder baby ud af låst pengeskab

3. Myte: Hvis jeg tager mit fineste puds på, er jeg mere tilbøjelige til at blive opgraderet

Annonce:

Fakta: Da de fleste pladsændringer højst sandsynligt er blevet lavet, før du overhovedet ankommer til lufthavnen, vil en trendy kuffert og designertøj ikke bringe dig op på første klasse. Væsentligt er det dog, at jo flere penge du har brugt hos flyselskabet, jo mere sandsynligt er det, at du vil nyde frynsegoder såsom gratis opgraderinger.

Denne lufthavn får al sin energi fra solen

4. Myte: Hvis jeg er super høflig og snakker med flypersonalet, er jeg mere tilbøjelige til at blive opgraderet

Fakta: Selvom luftfartsselskabernes personale uden tvivl vil sætte pris på din venlighed, er det usandsynligt, at det vil sikre dig en opgradering. Virkeligheden er, at loyalitetskunder, berømtheder, journalister og andre VIP-kunder vil blive prioriteret højest, da de er mere tilbøjelige til at øge flyselskabets forretning i fremtiden.

5. Myte: Hvis jeg fortæller flyselskabets personale, at jeg er på bryllupsrejse, vil de forsøge at opgradere os

Fakta: Det er sjældent at et par at blive opgraderet til Business Class, bare fordi de er på deres bryllupsrejse. Derudover er det en så udbredt myte, at flyselskabets personale højst sandsynligt vil tvivle på din historie, da de sikkert har hørt den adskillige gange før.

Annonce:

Fremtidens superfly: Fra Europa til Australien på 1,5 time

Sådan øger du dine chancer for at blive opgraderet

1. Tip: Bliv ’Frequent Flyer’

Sørg for at tilmelde dig flyselskabernes ’frequent flyer’ eller loyalitetsprogrammer, for at vise flyselskabet hvor mange penge du allerede har brugt hos dem, og at du er en loyal kunde.

2.Tip: Rejs med de samme

Forsøg at rejse regelmæssigt med det samme flyselskab for at samle så mange point ind som muligt.

Her skal pool svæve i ti etagers højde

Expedia har også et ’reward’-program, hvor du kan samle point til Expedia og til flyselskabets eget loyalitetsprogram, når du booker.

3. Tip: Ha’ gode forbindelser

Hvis du har en kontaktperson inden for et flyselskab, som har myndighed til at opgradere kunder, så nå ud til dem så tidligt som muligt med din anmodning om opgradering.

4. Tip: Køb den billigste opgradering

Annonce:

Hvis du beslutter dig for at forkæle dig selv med en opgradering, afslører undersøgelser foretaget af Expedia og ARC, at kløften mellem Business Class og Economy Class’s billetpriser er mindst på flyvninger inden for Europa, eller når man flyver fra Nordamerika til Caribien eller Mexico.

Derfor letter fly ikke uden askebægre ombord

For disse ruter er billetter til Business Class i løbet af sommeren omkring 55-65 procent dyrere end Economy-billetter sammenlignet med omkring 200-300 procent dyrere for interkontinentale langdistanceruter.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: