Derfor er det livsfarligt ikke at sidde sammen på flyet

Ny rapport advarer flyselskaber om, at det kan være livsfarligt, når de tager ekstra betaling for, at rejsende kan sidde sammen på flyet

Det kan få fatale konsekvenser, at man ikke sidder sammen på flyet, lyder det i ny rapport. Foto: Colourbox
Det kan få fatale konsekvenser, at man ikke sidder sammen på flyet, lyder det i ny rapport. Foto: Colourbox

Med flere og flere lavprisflyselskaber på markedet, er det i højere og højere grad blevet nødvendigt for rejsende at betale ekstra, hvis de gerne vil sidde sammen med deres medrejsende på flyveturen.

Mange flyselskaber vælger nemlig bevidst at splitte rejsende ad, så de kan tjene flere penge på flybilletterne, men nu advarer den britiske forening 'Royal Aeronautical Society', som rådgiver om luftfart verden over, om netop dette.

Det skriver The Independent.

Ifølge foreningen kan det nemlig være livsfarligt, når flyselskaberne splitter familiemedlemmer og venner ad ved at sætte dem forskellige steder på flyet, da det kan skabe yderligere problemer, hvis der sker en katastrofe på flyet.

I en nyligt udgivet rapport vurderer Royal Aeronautical Society, at det f.eks. kan være nødvendigt for børn at have deres forældre ved siden af sig, hvis der sker en evakuering eller kommer turbulens, da børnene ofte har brug for hjælp i den slags situationer.

Derudover kan det skabe kaos, hvis adskilte familiemedlemmer og venner begynder at lede efter hinanden under en evakuering, hvor hvert sekund tæller.

I rapporten opfordrer foreningen derfor flyselskaberne til at placere grupper tæt på hinanden på flyet, og råder dem til at placere børn i samme række, som deres forældre eller den voksne, de rejser med. Hvis dette ikke er muligt, skal børnene - ifølge foreningen - højst placeres én række foran eller bagved den voksne.

Du kan forøge dine chancer for at blive opgradet på flyet. Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix Ferie Stewardesse afslører: Sådan bliver du opgraderet til første klasse

Flyselskaber tjener kassen på at adskille folk
En tidligere pilot i det britiske luftvåben, Royal Air Force, ved navn Dai Whittingham udtaler til det britiske medie, at flyselskaberne bliver nødt til at tage almen menneskelig adfærd med i betragtning:

- Menneskelig adfærd betyder, at du leder efter dine elskede. Det er klart, at når der er mindreårige involveret, så skal de passes på, siger han.

Ifølge Dai Whittingham kan det hindre evakueringer, hvis folk, der rejser sammen, ikke sidder sammen på flyet. Han henviser derudover til, at det endda kan være farligt, når folk bruger tid på at lede efter sin håndbagage under en evakuering, hvilket Royal Aeronautical Society også advarer om i rapporten. Det kan du læse mere om her.

Især Ryanair er eksperter i at placerere rejsende væk fra hinanden på flyet. Foto: Colourbox Ferie Flyselskaber under skarp overvågning: Splitter de rejsende ad bevidst?

Det britiske civile luftfartstilsyn (CAA) har lavet en undersøgelse blandt flere flyselskaber for at finde ud af, om selskaberne bevidst vælger at splitte rejsende ad, så de kan tjene ekstra penge. Og ifølge rapporten bliver flere end hver tredje britiske familie adskilt, hvilket flyselskaberne tjener omtrent 390 millioner pund (mere end 3 milliarder kroner, red.) ekstra om året på.

Eksperter råder i ny rapport flyselskaber til at låse passagerers håndbagage inde på flyet. Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix Ferie Nyt forslag vil låse din håndbagage inde på flyet

24 kommentarer
Vis kommentarer