Derfor irriterer du de lokale på rejsen

Som lokal i et område med mange turister kan gæsterne til tider være for meget. Her er nogle af de ting, der irriterer lokalbefolkningen mest ved turister

Turister skiller sig ud fra de lokale – og mange steder er det lidt et had-kærlighedsforhold mellem de to grupper. (Foto: Flickr/Beshef)
Turister skiller sig ud fra de lokale – og mange steder er det lidt et had-kærlighedsforhold mellem de to grupper. (Foto: Flickr/Beshef)

Mennesker i flok, der alle bærer 'I love NY'-t-shirts, folk der står i venstre side af rulletrappen og blokeringer af trolleys på fortorvet, er blot nogle af de ting, turister gør, som virkelig irriterer lokalbefolkninger.

Hvor mange timer spilder man egentlig på at stå i kø, når man er på ferie? Svaret er 'alt for mange'. (Foto: Flickr/Garry Knight) Ferie - 14. okt. 2015 - kl. 09:52 Grafik: Så meget tid spilder du i kø til turistattraktioner

Nok bruger de mange penge, og er eftertragtede fra et lokaløkonomisk synspunkt – men hvem kender ikke følelsen af irritation over en turist med rullekuffert, der spilder ens vigtige tid, for at betale med mønter i bussen.

Reddit.com, der er et online diskussionsforum, har en lang række lokale listet turisters irriterende opførsel – og ifølge dem, skal der ikke meget til, før man som turist skiller sig ud fra de lokale.

Se også: Til USA for under 500 kr.? Her er hagerne ved Norwegians plan

På sitet skriver en lokal londoner eksempelvis, at det nemmeste sted at spotte en turist er i Londons undergrund, hvor de altid ser bange og fortabte ud. Og så står de i øvrigt altid stille i venstre side af rulletrappen, som ellers er tiltænkt gående.

På med den rette påklædning
På den anden side af Atlanterhavet synes newyorkerne at have et problem med turisternes påklædning.

– Jeg har set en hel familie, som alle bar hver deres 'I Love NY'-t-shirt. Så tænker jeg – hvorfor gøre dig selv til et så nemt mål. I stråler jo som et fyrtårn, skriver en newnorker, der kalder sig selv Saucisse.

I det hele taget er turisternes påklædning noget, der afslører dem som fingeraftryk ved et indbrud. Det er åbenbart svært at klæde sig som de lokale. I Seattle går samtlige turister med paraplyer på sig konstant, mens lokalbefolkningen er mere vejr-vandte.

Se også: 10 gratis ting du kan lave i efterårsferien

Og i Canada pakker turisterne sig ind i jakker, da de fleste er af den opfattelse, at Canada er et koldt land.

– I det vestlige Canada har de (turisterne, red.) jakker på i 15 grader varmt vejr, siger den canadisk fødte Choddos.

Turist-opførsel
Ud over forkert påklædning opfører turisterne sig også anderledes. I San Francisco skiller turisterne sig ud ved at kalde byen 'San Fran'. De tænker formentlig, at de falder godt ind med brugen af det fængende øgenavn, men for de lokale virker turisterne bare småtossede. Skal du fremstå som en indfødt i San Fransisco, nøjes du med at kalde byen SF.

Endelig er der noget med måden, turister opfører sig på, når de besøger turistattraktionerne på feriedestinationen. Eksempelvis klager de lokale i Philadelphia over turister, der altid skal imitere 'Rocky´s' løb fra filmen af samme navn på trapperne til kunstmuseet i byen.

Ferie - 14. okt. 2015 - kl. 16:59 TV: Kvinde føder i ni kilometers højde

Trappen er kendt fra åbningsscenen fra den første 'Rocky'-film, og det kender turisterne alt til.

– Jeg plejede at se dem hver morgen på vej til arbejde og tænkte 'de tolv mennesker fra Japan/Midtvesten/Tyskland/Australien/hvor som helst stod op kl. 6 for at genskabe en scene fra en Sylvester Stallone-film, og de er lykkelige for oplevelsen', skriver en bruger på sitet.

Der er altså nok af faldgruber i forsøget på at efterligne lokalbefolkningen mest muligt, når turister besøger feriedestinationer verden over.   

25 kommentarer
Vis kommentarer