Derfor kan all inclusive være spild af penge

Det kan være rart, at man kan snuppe et måltid eller en cola uden at skulle tænke på, hvor meget det koster, men det er mange ulemper ved de såkaldte all inclusive ferier

Er All Inclusive pengene værd? Foto: All Over Press
Er All Inclusive pengene værd? Foto: All Over Press

En ferie inklusiv alle drikkevarer, is, måltider etc. lyder umiddelbart lækkert, fordi man derfor ikke behøver at tænke på, hvor mange penge man bruger undervejs på ferien, da (næsten) alt er betalt på forhånd hjemmefra.

Især hvis man rejser med børn, kan det være en fordel, da det er nemt og gratis at fylde de tørstige munde og sultne maver.

Men selvom det er lokkende at tilføje all inclusice til ferien, når man er ved at bestille sin rejse på computeren herhjemme, kan det godt være en dyr affære. Og er det overhovedet pengene værd?

Det mener hjemmesiden Cheat Sheet bestemt ikke, og derfor har de lavet en liste over alle grundene til, hvorfor all inclusive er spild af dine hårdttjente penge.

Se listen herunder:

1.) Lydniveauet på hotellet
Selvom det lyder eksotisk og lækkert at tage uendelige slurker af daiquiris og margaritas ved poolbaren, så skal man være opmærksom på, at lydniveauet på hoteller, der tilbyder all inclusive, ofte er højt, hvilket kan virke forstyrrende og betyde, at man ikke får den ro på ferien, som man havde håbet på.

2.) Store hotel-områder
Gratis aktiviteter, gratis måltider og gratis drinks på ét område betyder ofte, at området er meget stort, og at man derfor skal finde vej gennem en labyrint af muligheder, før man når frem til lige præcis dét, man selv leder efter.

Musikstøj fra blandt andet nabohotellets poolbar var så generende for to danskere på Kreta, at de nu har krævet erstatning af rejsebureauet. Arkivfoto: All Over Press Ferie Skru ned! Danske charterrejsende raser over forstyrret nattesøvn

3.) Man udnytter sjældent alle goderne
Ofte er prisen på all inclusive dyr, fordi man dermed får mulighed for noget nær uendelige goder undervejs på ferien, men benytter du virkelig både den gratis yoga-time OG den gratis vandaerobic-time?

Og selv hvis du er én af de typer, der absolut skal nå at udnytte alle goder, som all inclusive-båndet giver adgang til, risikerer du blot at stresse på ferien, hvor du mest af alt havde ønsket at slappe af i solen ved vandet.

4.) Ferie med fremmede
Man kan nok ikke undgå at skulle mænge sig med fremmede, når man drager afsted på ferie i udlandet, men på hoteller med all inclusive er der ofte propfyldt med turister, og dermed skal du f.eks kæmpe for en solseng, der er godt placeret ved poolen.

5.) Maden er gennemsnitlig
Mange rejsende ser ofte frem til lokale kulinariske oplevelser, når de er på ferie, men hvis man køber all inclusive, er man fastlåst til hotellets madsortiment, som ofte består af en buffet.

Og her er menuen oftest baseret på turisternes smagsløg, og der skal være rigelige af mængder, så der er nok mad til alle hotelgæster, hvilket betyder, at man for det første ikke prøver noget nyt på ferien, og at man for det andet måske må tage til takke med en gennemsnitlig omgang mad.

6.) Det gode alkohol hører ikke med
All inclusive er lig med gratis drikkevarer, men det betyder ikke, at man får fingrene i det gode, dyre alkohol. Som oftest er all inclusive-båndet nemlig indskærpet således, at det kun er de lokale alkoholiske drikkevarer, der er gratis.

En dansk mand er utilfreds med, at Spies ikke havde faste guider tilknyttet det hotel, han boede på under sin ferie i Thailand. Foto: Knud Wilhelmsen Ferie Ingen guide på hotellet: Jeg kontakter Ekstra Bladet!

7.) Du udforsker ikke området
Når man både har morgenmad, frokost og aftensmad med i prisen hjemmefra, og derudover også kan hente drikkevarer, snacks og is når man lyster, så er det svært at bevæge sig ud fra hotellet uden at føle, at man ikke udnytter all inclusive godt nok.

Det kan betyde, at man ikke får udforsket andet end hotellets områder under ferien og dermed går glip af en masse eventyrlige oplevelser uden for hotellet.

8.) Ingen autenticitet
Hvis du tilbringer det meste af din ferie på hotellets område, går du glip af den lokale kulturs autenticitet.

Selvom de hotelansatte ofte er lokale, så er de på arbejde og dermed i et professionelt virke, hvilket betyder, at du risikerer ikke at få en indsigt i de kulturelle forskelle, der er, alt efter hvilken nationalitet man har.

9.) All inclusive betyder ikke alt inkluderet
All inclusive skal på ingen måde tages alt for bogstaveligt, da der - udover alkoholen - er flere områder, hvor man skal betale ekstra.

F.eks kan man risikere at skulle betale mere, hvis man vil spise på hotellets fineste restaurant, og mange udflugter er ofte ikke inkluderet i prisen, du har betalt hjemmefra, og derfor risikerer du at skulle have pungen op af lommen, selvom du har købt all inclusive.

10.) Hvis du gør det alligevel
Hvis du vælger at tilkøbe all inclusive til din rejse, har Cheat Sheet et enkelt godt råd, og det er, at tjekke hotelanmeldelserne, inden du bestiller.

- Hvis du springer ud i en all inclusive-ferie, så sørg for at dykke dybt ned i online-anmeldelserne på TripAdvisor, skriver de.

En dansk kvinde følte sig så begloet af en hotelansat i Tyrkiet, at det ødelagde hendes ferie, og hun derfor vil kompenseres af Spies. Foto: /ritzau/Pelle Rink/Arkivfoto Ferie Utilfreds ferie-dansker i Tyrkiet: - Kokken komplimenterede og begloede mig

154 kommentarer
Vis kommentarer