Derfor letter fly ikke uden askebægre ombord

Rygning ombord på fly er snart en saga blot, alligevel er der stadig askebægre i flyene – her er årsagen

Der findes rejsende, som bare ikke vil høre efter, når de får at vide, at rygning ombord er forbudt. (Foto:  Flickr/Ed Schipul)
Der findes rejsende, som bare ikke vil høre efter, når de får at vide, at rygning ombord er forbudt. (Foto: Flickr/Ed Schipul)

Det er mange år siden, at helt almindelige ruteflyrejsende kunne sætte sig i et fly, læne sædet tilbage og tænde en cigaret.

På trods af det vil selv den minimalt opmærksomme rejsende have opdaget, at der stadig er askebægre at finde i flyene.  

Se også: Særpriser til fem eksotiske destinationer

Bl.a. finder man askebægre på flys toiletter – og hvorfor ærlig talt det, tænker man så. Det må jo være det allerbedste sted for de nikotinhungrende, der ikke kan styre trangen, at gemme sig med en tændt cigaret.

Der skal være askebægre
Årsagen er simpelthen et lovkrav. Flyet bliver aldrig godkendt til at lette, hvis der ikke er askebægre ombord. Det skriver Daily Mail.

Se også: Nu bliver det billigere at rejse let med SAS

Og faktisk er det et lovkrav, som netop eksisterer for, at de meget nikotinhungrende, som kan finde på at tænde cigaretten på flytoilettet, har et sted at gøre af aske og skod, hvis stewardessen pludselig banker på, og de skal af med krabaten hurtigt.

Ved at have mulighed for at slukke i askebægeret, som er vane for de fleste rygere, minimerer man nemlig risikoen for, at de i panik smider cigaretten i f.eks. skraldespanden, hvor brandrisikoen er højere. 

48 kommentarer
Vis kommentarer