Desperat kvinde svømmede efter krydstogtskib

En kvindelig pensionist tog i søndags en rask beslutning, da hun sprang i Atlanterhavet for at svømme efter et krydstogtskib, der havde forladt havnen uden hende

En kvinde mistede næsten livet, da hun sprang i Atlanterhavet i søndags. (Foto: Flickr/Albatrail)
En kvinde mistede næsten livet, da hun sprang i Atlanterhavet i søndags. (Foto: Flickr/Albatrail)

Stædigheden tog over, da en 65-årig engelsk kvinde, ved navn Susan Brown, sprang i Atlanterhavet nær Madeiras lufthavn i søndags for at svømme efter det krydstogtskib, som hun troede, hendes mand var ombord på.

Sprang i det kolde vand
Parret var på en 32-dages krydstogtferie ved de Vestindiske Øer, da de besluttede, at de gerne ville hjem fem dage før rejsens oprindelige afslutning.

De forsøgte derfor at få fat i nogle flybilletter i Maderias lufthavn, men efter en diskussion i lufthavnen, blev manden pludselig væk fra sin hustru.

Susan Brown mente, at han måske var taget tilbage til krydstogtskibet, som hun derfor returnerede til. Men da skibet sejlede væk for næsen af hende, tog hun en rask beslutning og sprang i det kolde vand for at svømme efter skibet.

Ferie - 26. mar. 2016 - kl. 20:00 Nu kan du snart holde ferie på månen

Klyngede sig til håndtaske
Stædigheden fik hende dog ikke langt, før hun pludselig måtte kæmpe for sit liv i det gigantiske ocean.

Brown klyngede sig ihærdigt til sin håndtaske, som angiveligt også var medvirkende til, at hun overlevede, idet den blev fyldt med luft, som kunne holde hende oven vande.

Kvinden nåede at svømme 500 meter ud fra øen Santa Cruz' kyst, som ligger tæt ved Madeira lufthavn. Efter mere end tre timer til havs blev hun fundet om aftenen af tre fiskere, som fortalte, at hun formentlig kun var en halv time fra at miste livet. 

– Jeg så hendes blege ansigt i vandet. Hun var knap nok ved bevidsthed – hun er heldig at være i live – jeg tror ikke, at hun havde klaret 30 minutter mere, fortæller fiskeren Marildo Freitas til britiske Daily Mail.

Se også: Londons ikoniske telefonbokse er snart fortid

Ramt af hypotermi
Ifølge fiskeren var det heldigt, at vandet var så roligt, og at det var muligt at se hende takket være den skarpe måne.

Brown var da også mere end medtaget, da hun blev reddet og led af hypotermi, hvor kropstemperaturen daler kraftigt. Hun havde dog overskud til at takke sine redningsmænd.

– Hun sagde bare 'gudskelov', at vi fandt hende – hun var så kold, at hun knap nok kunne sige noget. Vi pakkede hende varmt ind og ringede efter hjælp, fortæller Freitas.

Susan Brown blev efterfølgende bragt til hospitalet og senere forflyttet til et psykiatrisk hospital.

Manden var fløjet hjem
Det portugisiske politi har senere bekræftet, at Browns mand var fløjet alene til England dagen før, Susan Brown blev fundet.

– Vi har fået bekræftet, at han fløj tilbage til England i lørdags, men vi prøver stadig at komme i kontakt med ham for at høre, om han kan opklare tiden op til uheldet med hans kone, fortæller Felix Marques fra det lokale politi på Santa Cruz.

Det vides fortsat ikke, om manden har tænkt sig at rejse tilbage til Santa Cruz for at besøge sin hustru. 

Zombier invaderer Hollywood, når Universal Studios Hollywood åbner en ny 'The Walking Dead'-forlystelse til sommer. (Foto: Universal Studios Hollywood/YouTube) Ferie - 23. mar. 2016 - kl. 20:00 Zombier invaderer Hollywood - tør du se videoen?

19 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere