Det spiser danskerne helst på rejsen

Italiensk, fransk eller spansk? Ny undersøgelse afslører hvilket køkken, der lokker danskerne på ferien

Uhmm.. Spansk Tapas – den ligger højt på listen over danskernes favoritmad – men ikke på 1. pladsen. (Foto: Flickr/vxl)
Uhmm.. Spansk Tapas – den ligger højt på listen over danskernes favoritmad – men ikke på 1. pladsen. (Foto: Flickr/vxl)

Så snart uret slår ferietid bliver frikadeller og stegt flæsk med persillesovs skiftet ud med eksotisk feriemad – og helst noget, der rimer på pasta.

Danskernes foretrukne feriekøkken er nemlig solidt plantet i de italienske olivenlunde. Pizza, pasta, tiramisu og solmodne oliven dominerer de ferierejsende danskeres måltider. Fire ud af ti – eller hvad der svarer til 42 procent af danskerne – peger nemlig på støvlelandet som favoritkøkkenet.

Se også: Ad: Disse tropiske sygdomme må du bare undgå på ferien

Næst efter det italienske køkken, er det tapas, krydrede pølser og fyldige oste, der lander på danskernes tallerkner. Det spanske køkken har opbakning fra 23 procent af danskerne, når favoritkøkkenet skal udpeges.

Det samme har det græske køkken, for 23 procent af danskerne smovser helst i tzatziki, tomatsalat og ægte græsk feta på ferien.

Sønderjyderne og bornholmerne skiller sig ud
Favoritinddelingen er dog ikke helt ens i de danske landsdele. For mens alle danskerne, på nær sønderjyderne og bornholmerne, peger på italiensk mad som deres favorit, hælder sønderjyderne til det græske køkken. Pizza og pasta kommer dog ind på en sikker andenplads for sønderjyderne.

Solskinsøens beboere er allermest til tapas fra det spanske køkken og vil derefter helst indtage burgere, fritter og milkshakes i det amerikanske feriekøkken. Hvem havde troet, at de røgede sild-spisende bornholmere var til fedtede burgere?

Se også: Turistfælder: Seks falske byer der lokker dig på ferie

Midtjyder er til græsk
Skulle bordene på de italienske restauranter være optaget, vil både midtjyder og sjællændere vælge den græske Meze som andenprioritet, mens både nordjyderne, fynboerne og københavnerne peger på spansk mad, som favoritkøkken nr. to.

Det gode gamle danske køkken har også sneget sig med på listen. Men det er ikke alle landsdele, der er lige vilde med fædrelandsmaden, for hverken københavnerne, bornholmerne eller sjællænderne er store fans af det danske køkken.

Jyderne holder dog stadig af rugbrødsmadder og flæskesteg, for 21 procent af sønderjyderne og 19 procent af midtjyderne synes, at dansk mad er det bedste, de kan få på tallerknen.

Det er kun 11 procent af københavnerne, der er interesserede i at dele middagsbord med jyderne, hvis dansk mad er på menuen.

Undersøgelsen er lavet af Apollo Rejser blandt 1000 danskere fra hele lande.

8 kommentarer
Vis kommentarer