Diller-forvirring i Island: Undskyld, er det her penis-museet?

Naboerne til det islandske museum, som er fyldt med penisser, er blevet så trætte af turister, der ikke kan finde vej, at de har valgt at sætte et helt specielt skilt op

Museumsdirektøren Sigurdur Hjartarson og en af hans mange penisser. Foto: Elín Eydís Friðriksdóttir
Museumsdirektøren Sigurdur Hjartarson og en af hans mange penisser. Foto: Elín Eydís Friðriksdóttir

'Det her er ikke penis-museet', står der kort og kontant i indledningen af den besked, som en medarbejder på kontoret ved siden af Det Islandske Fallologiske Museum, der er kendt for sin enorme samling af penisser fra i alt 93 forskellige arter, har sat op døren.

Det pikante museum, der i 1974 blev grundlagt med sit første bidrag - en tyrepenis -, har, siden det åbnede for offentligheden i 1997, lokket adskillige turister til landet hvert år, men det er altså ikke alle turister, der kan finde vej til samlingen af forplantningsorganer.

I stedet er der altså mange, som kommer til at vade ind på det kontor, der ligger lige ved siden af museet, hvilket medarbejderne finder så irritererende, at de nu har sat den omtalte seddel op på døren.

Det skriver Newsweek.

Forleden delte den lokale politiker Ásta Helgadóttir fra Piratpartiet et billede af sedlen på Twitter med de meget sigende ord 'Førsteverdens problemer i Island'. Tweetet har siden mandag fået mere end 108.000 likes og knap 30.000 re-tweets.

- Du kan ikke gå forkert. Det har et stort penis-logo. Med venlig hilsen dem, der arbejder her, står der på sedlen.

I denne by er der flere døde end levende

Vildfarede turister 2-3 gange om ugen
Det er angiveligt den belgiske spildesigner Jonatan Van Hove, der står bag beskeden, som han satte op på kontordøren tilbage i april 2017, efter tre turister samme dag havde spurgt ham, om de var kommet til det rette sted, hvis de skulle se på penisser.

Ifølge Jonatan Van Hove var det ikke unormalt, at turister vadede forvirret rundt på kontoret 2-3 gange om ugen, før han satte sedlen op.

- De spurgte: 'Undskyld, men er det her penis-museet? Nogle folk var flove over at spørge, men andre var super seriøse, når de spurgte ind til det Fallologiske Museum, siger belgieren til Newsweek.

Mast mås: Her er den nyeste dille på Instagram

'Åh, Gud'
Flere Twitter-brugere har efterfølgende kommenteret på Ásta Helgadóttirs opslag om sedlen, som er gået så viralt, at den endda er nået helt frem til nogle af de turister, der belemrede Van Hove og hans kollegaer med penis-spørgsmål:

- Åh, Gud. Jeg tror, min kæreste og jeg har været en inspirationskilde til den seddel. Undskyld, venlige islændinge, der arbejder i en bygning, som folk tilsyneladende ret ofte ved en fejl tror, er penis-museet, skriver en amerikansk Twitter-bruger.

Det Islandske Fallologiske Museum indeholder intet mindre end 217 stovte penisser og penis-relaterede genstande, der stammer fra næsten samtlige land- og havpattedyr, der findes i og omkring Island.

Der er blandt andet bidrag fra hvaler, polarbjørnen, sæler, hvalros - og fire eksemplarer fra en homo sapiens og fra husmus.

Foto: Elín Eydís Friðriksdóttir
Foto: Elín Eydís Friðriksdóttir
 

Her kører de den for alvor ind med penis