Din turistdrøm kan dræbe dette dyr

Pas på med at krydse denne turistvane af på din 'bucket list'

Dette dyr kan være i stor fare på grund af turistdrømme. Foto: Colourbox
Dette dyr kan være i stor fare på grund af turistdrømme. Foto: Colourbox

Måske er det din store . Måske har du allerede gjort det. Og måske får du nu en dårlig smag i munden.

For et nyt studie viser, at når man svømmer med vilde delfiner og fodrer dem, er der en lang række negative konsekvenser. Faktisk øger den menneskelige kontakt risikoen for, at de vilde delfiner dør. Det skriver Daily Mail.

Denne paradisiske destination er en af de mest populære turistmagneter i verden. Foto: Norton Lp/Flickr Ferie Megapopulært turistparadis - men du har nok aldrig hørt om det

Lad være med at fodre dem
Det værste man kan gøre som turist er at fodre delfinderne - både direkte og indirekte. For det gør, at de mister frygten for både mennesker og dyr.

Og når frygten ikke er der, er der større risiko for, at delfinerne dræbes eller såres af skibe, fordi de ikke er bange for at nærme sig dem, når de håber på at få mad.

Delfiner, der er vant til mennesker, kan også finde på at opføre sig 'unormalt', viser studiet. De kan begynde at tigge og være aggressive.

Forskerne bag studiet kalder resultatet for 'alarmerende', fordi det kan føre til et fald i overlevelse blandt delfiner.

Det er dog ikke nær så farligt for delfinerne, hvis man bare svømmer med dem. Det er især fodringen, der medfører en øget risiko for de vandglade dyr.

Grisen LiLou har terapeutiske evner og arbejder blandt andet i San Fransiscos internationale lufthavn. Foto: AP Ferie Lufthavn ansætter gris: Skal kurere flyskræk

Farlige delfiner
Men det er ikke kun mennesker, der kan være farlige for delfiner. Flere delfiner har gennem årene været involverede i aggressive hændelser, der også involverede mennesker.

Senest skete det i Irland, at en delfin slæbte en svømmer ud i vandet. Svømmeren slap i dette tilfælde heldigvis væk, men det er hændt, at delfiner har dræbt svømmere.

Der har også været tilfælde med delfiner, der udviser aggressiv seksuel adfærd.

Det er altså både vigtigt, at man ikke fodrer delfinerne, men det er også vigtigt at vide, at delfinerne ikke er helt så ufarlige, som de ser ud.

De smukke øer bærer på en dyster hemmlighed. Foto: Victor Fijiin Ferie Ferieparadisets hemmelighed: Overfald, voldtægt og tortur

13 kommentarer
Vis kommentarer