Direkte i kachotten: Her er det ulovligt at klappe

Hvis du klapper på gaden i Hviderusland risikerer du en fængselsstraf på 5-15 dage

Det er nemlig dybt ulovligt at klappe i landet, der er kendt for at være Europas sidste diktatur. Foto: All Over Press
Det er nemlig dybt ulovligt at klappe i landet, der er kendt for at være Europas sidste diktatur. Foto: All Over Press

Man skal passe på, man ikke bliver alt for begejstret, når man er på ferie i Hviderusland.

Man skal i hvert fald ikke blive så begejstret, at man begynder at klappe i sine små hænder, for så risikerer man altså, at den nærmeste politimand hiver dig med på politistationen, hvorefter du så kan spendere de næste 5-15 dage i spjældet.

Det er nemlig dybt ulovligt at klappe i landet, der er kendt for at være Europas sidste diktatur, og giver en fængselsstraf på mellem 5-15 dage.

Årsagen til den besynderlige lovgivning er, at den yngre del af befolkningen tilbage i 2011 begyndte at bruge klapsalver som protest mod præsident Aleksandr Lukasjenkos brutale regime.

'Den sociale revolution', som den blev kaldt, foregik på den måde, at unge mennesker via Facebook, Twitter og andre sociale medier aftalte steder i landet, hvor de i en tyst protest uden plakater og opråb mødtes for at klappe.

Den ironiske gestus faldt bestemt ikke i god jord hos Aleksandr Lukasjenko, som siden 1994 har ledet landet, der gentagne gange er blevet kritiseret for grove brud på menneskerettighederne.

Her ses turisterne iført den såkaldte mankini i Kazakhstan. Myndighederne fandt ikke stuntet underholdende. Foto: informburo.kz/AP Ferie Seks turister anholdt i Kazakhstan: Var iført Borat-mankini

E-cigaretter og bare numser
Hviderusland er dog ikke det eneste land, som har besynderlige regler og love.

Hvis du holder af et god sug af en elektronisk cigaret - oftest kaldet e-cigaret - skal du nemlig passe godt på, når du rejser til Thailand.

Her kan du nemlig risikere at bruge de næste 10 år i spjældet, hvis du bliver stoppet med det cigaretformede stålhylster, e-væske eller en vandpibe i lommen.

I Thailand kan du få op til ti års fængsel, hvis du rejser ind i landet med e-cigaretter eller e-væske på dig. Foto: Martin Lehmann/Polfoto Ferie Denne ting kan koste turister 10 års fængsel i Thailand

I Thailand skal du også passe på med at smide bukserne. I hvert fald hvis du befinder det ved et af landets mange historiske buddhistiske templer.

I november blev to amerikanske mænd nemlig anholdt og sigtet for 'upassende opførsel', fordi de hev bukserne frem foran Wat Arun-templet og tog et billede af gimmick'en, hvilket blandt andet medførte en bøde på lige knap 1.000 danske kroner.

Joseph og Travis blev anholdt i lufthavnen i Bangkok, fordi politiet havde set deres numse-billede på Instagram. Foto: Thai Immigration Police Ferie To turister risikerer fængselsstraf i Thailand: Viste røv foran historisk tempel

Ulovlige tatoveringer
I Japan er det ikke e-cigaretter eller bare numser, du skal være bange for. Her er det i stedet tatoo-butikkerne, der ifølge en forholdvis ukendt japansk lov har været ulovlige siden 2. verdenskrig.

Loven havde aldrig nogensinde været taget i brug før april 2017, hvor retten i Osaka idømte tatovøren Taiki Masuka en bøde på 150.000 yen (cirka 8.500 danske kroner).

Det er dog ikke ulovligt at blive tatoveret i landet - og det er kun ulovligt at tatovere, hvis man ikke har en såkaldt 'medical license', som fx læger har.

Det kan blive langt sværere for turister at blive tatoveret i Japan fremover. Foto: David Goldman/AP Ferie Pas på, på ferien: Ukendt lov i Japan taget i brug

Læg smartphonen væk
Hvis du overvejer at rejse på en eksotisk ferie til Honolulu på Hawaii, skal du være klar på at lægge telefonen i lommen. I hvert fald når du færdes i trafikken.

I den amerikanske by er det nemlig ulovligt at krydse vejen med øjnene rettet ned i skærmen, når befinder dig i trafikken, og kan medføre en bøde på op til 35 dollar - cirka 220 danske kroner.

Forbuddet blev indført i oktober, fordi flere og flere fodgængere mister livet i USA og en af årsagerne til dette kan - ifølge en amerikansk rapport - være smartphonen, som er en 'hyppig kilde til mental og visuel forstyrrelse'.

Det koster nu op til 220 kroner at kigge på telefonen, når du krydser gaden i byen Honolulu. Foto: Caleb Jones/AP Ferie Kig op: By indfører bødestraf ved brug af telefon på gaden

25 kommentarer
Vis kommentarer