Disse lande slår hårdt ned på e-rygere

Den store rejsesæson er i fuld gang, men i visse lande skal man lade e-cigaretten blive i lommen. Se hvilke lande, der slår hårdt ned på e-rygning her

E-cigaretten er ulovlig i mange lande, og derfor skal man passe ekstra godt på og sætte sig ind i reglerne, inden man rejser på ferie. Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix
E-cigaretten er ulovlig i mange lande, og derfor skal man passe ekstra godt på og sætte sig ind i reglerne, inden man rejser på ferie. Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

Hvis du er en af de mange tidligere tobaksrygende danskere, der har kastet den almindelige cigaret til siden for i stedet at pulse løs på et cigaretformet stålhylster fyldt med e-væske, så skal du passe ekstra godt på, når du rejser på ferie.

Det er nemlig bestemt ikke alle lande, der er ligeså forstående omkring e-trenden som Danmark, hvor cirka tre procent af den voksne befolkning damper løs på e-cigaretter.

I mange lande er det nemlig ulovligt og kan kaste alt fra bøder til i værste fald fængselsstraf med sig, hvis man bliver fanget med en e-cigaret i mundvigen.

Og med den store sommer-rejsesæson i fuld gang kan det derfor være en god idé lige at tjekke lovgivningen i det land, man planlægger at rejse til. Derfor har det britiske medie The Sun samlet en liste over en række populære ferie-destinationer, som forbyder e-rygning.

Thailands farvestrålende fisk skal forblive i havet ud for Koh Tao fra juli. Foto: Flickr/Guyon Moree Ferie Forbudt at fiske: Ny lovgivning på vej i ferieparadis

Ti års fængsel i Thailand
Thailand er et af de hårdeste lande, når det kommer til e-rygning. Siden 2014 har det nemlig været forbudt at tage e-cigaretter med ind i landet, og siden da er det også blevet forbudt at sælge det cigaretformede stålhylster med e-væske.

Hvis du bliver fanget med en e-cigaret i Thailand, kan du risikere en fængselsstraf på op til hele ti år.

Derudover er den nymoderne form for rygning forbudt på populære feriedestinationer såsom Dubai, Hongkong, Vietnam samt i dele af Egypten og Indien.

Især Indien er begyndt at slå hårdt ned på e-rygere og har for nyligt idømt en mand tre års fængsel for at være i besiddelse af en e-cigaret.

I Filippinerne har myndighederne netop indført en ny lov omkring e-rygning, der betyder, at man nu kan risikere op til fire måneder i fængsel, hvis man damper i offentligheden.

Det samme gør sig gældende i lande som Vietnam, Libanon og Cambodia, hvor alle dog er lidt uklare omkring, hvad straffen lyder på, hvis man ikke overholder den nye lovgivning.

Vinterferien kan blive ufrivilligt forlænget, hvis man bryder loven. Foto: AP Ferie Nu falder hammeren i ferieparadis: Rygning kan ende med fængselsstraf

Sådan er det i Tyrkiet og i USA
I Tyrkiet, som også i år er en yderst populær destination for sommerferie-rejsende danskere, skal man passe på, hvis man godt kan lide at ryge e-cigaretter.

I Tyrkiet er det nemlig forbudt at ryge e-cigaretter indendørs, skriver The Sun og påpeger, at man i Australien kun må ryge e-cigaretter, hvis man har en recept fra lægen.

Hvis man er e-ryger og planlægger en rejse til USA, så skal man også passe ekstra godt på. Der er nemlig forskellige regler alt efter hvilken stat, man befinder sig i. I New York er det f.eks. forbudt at ryge e-cigaretter på arbejdspladsen, på diskoteker og barer.

- Millioner af mennesker gør sig klar til sommerferien, men det er nemt at glemme, at udenlandske love er anderledes. Lad ikke en ferie udvikle sig til en tur i fængsel. Tjek lovgivningen, inden du rejser, lyder rådet fra James Dunworth, der er bestyrelsesformand i firmaet 'E-Cigarette Direct'.

Fremover risikerer kinesere, at deres tilladelse til at rejse på ferie ryger, hvis de tidligere har begået forseelser. Foto: James Zeng-Huang/China Pix Ferie Kina slår hårdt ned: Ryger du på toget, ryger din rejsetilladelse

53 kommentarer
Vis kommentarer