Disse lande slår hårdt ned på e-rygere

Den store rejsesæson er i fuld gang, men i visse lande skal man lade e-cigaretten blive i lommen. Se hvilke lande, der slår hårdt ned på e-rygning her

E-cigaretten er ulovlig i mange lande, og derfor skal man passe ekstra godt på og sætte sig ind i reglerne, inden man rejser på ferie. Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix
E-cigaretten er ulovlig i mange lande, og derfor skal man passe ekstra godt på og sætte sig ind i reglerne, inden man rejser på ferie. Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix
Følg Ferie

Hvis du er en af de mange tidligere tobaksrygende danskere, der har kastet den almindelige cigaret til siden for i stedet at pulse løs på et cigaretformet stålhylster fyldt med e-væske, så skal du passe ekstra godt på, når du rejser på ferie.

Det er nemlig bestemt ikke alle lande, der er ligeså forstående omkring e-trenden som Danmark, hvor cirka tre procent af den voksne befolkning damper løs på e-cigaretter.

I mange lande er det nemlig ulovligt og kan kaste alt fra bøder til i værste fald fængselsstraf med sig, hvis man bliver fanget med en e-cigaret i mundvigen.

Og med den store sommer-rejsesæson i fuld gang kan det derfor være en god idé lige at tjekke lovgivningen i det land, man planlægger at rejse til. Derfor har det britiske medie The Sun samlet en liste over en række populære ferie-destinationer, som forbyder e-rygning.

Forbudt at fiske: Ny lovgivning på vej i ferieparadis

Ti års fængsel i Thailand
Thailand er et af de hårdeste lande, når det kommer til e-rygning. Siden 2014 har det nemlig været forbudt at tage e-cigaretter med ind i landet, og siden da er det også blevet forbudt at sælge det cigaretformede stålhylster med e-væske.

Hvis du bliver fanget med en e-cigaret i Thailand, kan du risikere en fængselsstraf på op til hele ti år.

Derudover er den nymoderne form for rygning forbudt på populære feriedestinationer såsom Dubai, Hongkong, Vietnam samt i dele af Egypten og Indien.

Især Indien er begyndt at slå hårdt ned på e-rygere og har for nyligt idømt en mand tre års fængsel for at være i besiddelse af en e-cigaret.

I Filippinerne har myndighederne netop indført en ny lov omkring e-rygning, der betyder, at man nu kan risikere op til fire måneder i fængsel, hvis man damper i offentligheden.

Det samme gør sig gældende i lande som Vietnam, Libanon og Cambodia, hvor alle dog er lidt uklare omkring, hvad straffen lyder på, hvis man ikke overholder den nye lovgivning.

Nu falder hammeren i ferieparadis: Rygning kan ende med fængselsstraf

Sådan er det i Tyrkiet og i USA
I Tyrkiet, som også i år er en yderst populær destination for sommerferie-rejsende danskere, skal man passe på, hvis man godt kan lide at ryge e-cigaretter.

I Tyrkiet er det nemlig forbudt at ryge e-cigaretter indendørs, skriver The Sun og påpeger, at man i Australien kun må ryge e-cigaretter, hvis man har en recept fra lægen.

Hvis man er e-ryger og planlægger en rejse til USA, så skal man også passe ekstra godt på. Der er nemlig forskellige regler alt efter hvilken stat, man befinder sig i. I New York er det f.eks. forbudt at ryge e-cigaretter på arbejdspladsen, på diskoteker og barer.

- Millioner af mennesker gør sig klar til sommerferien, men det er nemt at glemme, at udenlandske love er anderledes. Lad ikke en ferie udvikle sig til en tur i fængsel. Tjek lovgivningen, inden du rejser, lyder rådet fra James Dunworth, der er bestyrelsesformand i firmaet 'E-Cigarette Direct'.

Kina slår hårdt ned: Ryger du på toget, ryger din rejsetilladelse

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind