Død passager i nabosædet – risikoen er størst på business- og first class

Hvad sker der, hvis en passager dør på et fly – få svaret her

Ham her sover vist bare. Men man ved jo aldrig. (Foto: Colourbox)
Ham her sover vist bare. Men man ved jo aldrig. (Foto: Colourbox)

Hvis du på en flyvetur kommer tilbage fra toilettet eller en lille gåtur op og ned af midtergangen, og sædet ved siden af dit (som for to minutter siden var ledigt) pludselig er optaget af en person, som tilsyneladende sover under et tæppe, kan det meget vel være, at du har fået en afdød passager som sidemand.

Risikoen for at opleve lige præcis dét er størst, hvis du har flottet dig og købt en af de lidt dyrere billetter. Nemlig en af dem, der giver adgang til business- eller first class. Det skriver Daily Mail.

Se også: Chihuahua havde gemt sig i kuffert – opdaget i sikkerhedskontrollen

Årsagen til den forhøjede risiko på klasserne over monkey-class er, at der i disse sektioner af flyet oftere er flere ledige sæder, og når flyselskaber skal håndtere døde passagerer, placerer de dem typisk der, hvor den afdøde er til gene for færrest passagerer.

Pludseligt er det ikke længere så dumt kun at have råd til billetter på økonomi-klassen, vel?

Se også: Hvad sker der, hvis man dør på et krydstogtskib?

Flyselskaber vil, hvis de kan slippe (selvfølgelig) helst være fri for at lade afdøde passagerer side tilbage i sæderne. Så hvis uheldet har været ude, og en passager er død, og kabinepersonalet kan vælge en anden løsning end et ensomt sæde og et tæppe over hovedet på den afdøde, gør de det.

En del selskaber har lig-poser ombord, og hos verdens 3. bedste flyselskab i 2014 http://www.worldairlineawards.com/Awards/worlds_best_airline.html, Singapore Airlines, har man endda på lange flyvninger lig-bokse – bokse, som selskabet var de første til at indføre – hvor liget kan gemmes væk.

Se også: Hotelanmeldelse afslører konens affære

Men både lig-poser og lig-bokse kan jo, hvis uheldet har været ude flere gange, være optagede, og så må kabinepersonalet ty til instruktionerne om at flytte liget til et sted, hvor det generer andre passagerer mindst muligt. Og det er altså her, at ligene oftest ender på tomme rækker i flyenes dyrere sektioner. Netop sådanne oplevelser har flere passagerer, der har været ombord på fly, hvor en anden passager døde, haft. Det skriver Daily Mail. Og ganske rigtigt går beretningerne oftest på, at den afdøde blev flyttet til tomme rækker på business- eller first class.

21 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere