Annonce:
Annonce:

Dødsdestinationer: 3 populære feriemål med mord på stribe

Har du lige bestilt billetter til din sidste rejse? Svimlende mordrater i lande, der i disse år vokser i popularitet blandt danskere

Det ligner fryd og gammen på stranden på i Den Dominikanske Republik, men statistikkerne siger noget andet. (Foto: Flickr/Blobber)
Det ligner fryd og gammen på stranden på i Den Dominikanske Republik, men statistikkerne siger noget andet. (Foto: Flickr/Blobber)
Annonce:
Følg Ferie

Caribiske feriemål som Aruba, Cuba, Den Dominikanske Republik og Jamaica – for bare at nævne nogle – vokser med hastige skridt i popularitet blandt danskere i disse år.

Men der er noget,  brochurerne med billeder af azurblåt hav, koralhvidt sand og svajende palmer ikke viser – de svimlende mordrater, som en del af de caribiske lande også byder på.

Single-pige tjener penge på at rejse – sådan gør hun

Ifølge en liste fra World Health Organisation (WHO) bliver der pr. 100.000 indbyggere slået 45,1 person ihjel hvert år på Jamaica. På Bahamas ligger det tal på 32,1, mens det i Den Dominikanske Republik, som er særligt hurtigt voksende i popularitet blandt danske ferierejsende, er på 25,4.

De tal kan være svære at forholde sig til.

Annonce:

Men det skræmmende i dem står dog tydeligt frem, når man sætter dem i forhold herhjemme eller på andre af danskernes favorit feriemål.

I Danmark sker der således ifølge WHO årligt 0,9 mord pr. 100.000 indbygger. I Frankrig, Italien og Spanien er tallet henholdsvis 1,0, 0,9 og 0,8.

Og i Thailand – som må være det rejsemål, som Caribien lægger sig tættest op af – er tallet 5,5. Altså en femtedel af tallet i Den Dominikanske republik.

I modeugens tegn: Her slår København resten af Norden

Ikke frarådet
På trods af de umiddelbart voldsomme tal i de tre caribiske lande har Udenrigsministeriet ikke udarbejdet rejsevejledninger for rejser nogle af dem, hvilket vil typisk bliver gjort, hvis der er situationer eller omstændigheder, man som rejsende skal være særligt opmærksom på.

Heller ikke de britiske myndigheder fraråder rejser til landene. Både i forbindelse med briters rejser til Den Dominikanske Republik, til Bahamas og til Jamaica står der, at de fleste besøg er problemfrie.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: