Dødsgopler invaderer populære danske feriedestinationer

Et stort uvejr har blæst de farlige portugisiske orlogsmænd tættere på populære badestrande på De Kanariske Øer og Costa del Sol

Dødsgopler invaderer populære danske feriedestinationer

Den portugisiske orlogsmand udleder også sin gift, når den ligger på stranden. Den skyller indimellem også op på strande tæt på Danmark, her i Sydengland. Under de 'rette' vejrforhold kan de nå Danmark.

Kig ekstra godt efter, inden du går i vandet. Især hvis du har planer om at stikke tæerne i bølgerne ved De Kanariske Øer eller Costa del Sol.

Her er strandene nemlig blevet invaderet af den portugisiske orlogsmand, der er en særdeles farlig gople. Det skriver svenske Expressen.

Goplens gift er kraftig nok til at slå mindre fisk ihjel, men kan ikke decideret slå mennesker ihjel. Dog kan giften medføre så store smerter, at kroppen går i chok, hvilket leder til lammelse og drukning, hvis man er ude at svømme.

Frygtet dødsgople invaderer turiststrand: Kan være på vej til Danmark

En forræderisk skabning
Giften er også kendt for at have udløst hjertestop hos mennesker. Især ældre, børn og syge bør derfor være ekstra opmærksomme, når de færdes i og omkring vandet på feriedestinationerne.

Den portugisiske orlogsmand er særligt forræderisk, fordi den også udleder sin gift på land. Når den ligger på maven er den dog let at se på grund af sin tydelige blå farve, mens samme farve gør den betydeligt sværere at se i vandet.

Dertil kommer, at goplens tentakler kan blive op til femten meter lange.

Forbudt at fiske: Ny lovgivning på vej i ferieparadis

Apollo advarer
Til det lokale svenske magasin på Costa del Sol, Svenska Magasinet, siger pressechef hos rejseselskabet Apollo, Ann-Sofie Olsson:

- Det er ikke sådan, at vi fraråder, at man bader, men er der vældig mange (gopler, red.) på en gang, så bør man ikke gå i vandet. Vi er i kontakt med de lokale myndigheder, så vi ved, hvad der sker, siger hun.

Den portugiske orlogsmand lever i grupper og flytter med vindene og havstrømmene. Det er ofte ved pålandsvind, de dukker op på strandene på De Kanariske Øer.

Ungt par klagede til TUI over madforgiftning: Dette billede afslørede dem