'Døren er ikke vigtig' – passager fængslet for at åbne flys nødudgang

En kinesisk mand kommer til at spendere ti dage i fængsel, efter at han åbnede nødudgangen på det fly, han lige havde boardet

Med mindre det er et nødstilfælde, må man altså ikke åbne flyets nødudgang (Foto: Max Braun/Flickr)
Med mindre det er et nødstilfælde, må man altså ikke åbne flyets nødudgang (Foto: Max Braun/Flickr)
Følg Ferie

En uidentificeret kinesisk mand havde kun lige boardet flyet og fundet sin plads, da han ud af det blå gik hen til en af flyets nødudgange og åbnede den. Hans eneste respons, da personalet fra China Southern Airlines efterfølgende spurgte ham, hvorfor han gjorde det, var: ”Døren er ikke vigtig”. Det skriver South China Morning Post.

Ingen fra personalet nåede at forhindre manden i hans forehavende. Den nærmeste stewardesse var i gang med at hjælpe andre passagerer med at få deres bagage på plads og opdagede først, at døren var blevet åbnet, da det var sket.

Valentins-ekstravagance: Hotellers ekstreme forlovelses-pakker

Flyet, der skulle flyve fra Nanjing i Jiangsu provinsen på den kinesiske østkyst til Nanning i Guangxi provinsen i syd, endte med at blive en time forsinket på grund af hændelsen. Først skulle døren lukkes og sikres, og derefter skulle der gennemføres sikkerhedstjek ved gaten endnu en gang.

Manden får nu god tid til at tænke over, om en flydør virkelig ikke var vigtig. Hans ageren giver ham nemlig ti dage i fængsel. 

Skøre kinesere
Det er ikke første gang, at hændelser som denne sker i Kina. For bare en måned siden, i midten af januar, åbnede en passager på et China Eastern Airlines tre nødudgange på et fly, da det var i gang med at taxie (køre, red.) fra gaten til startbanen. Flyet var allerede syv timer forsinket, og da flyet så pludselig også skulle af-ises, og airconditionanlægget i den tid, af-isningen stod på, blev slukket, besluttede passageren, at han altså ville have frisk luft. 21 passagerer blev afhørt i forbindelse med hændelsen, skrev Daily Mail i januar.

Her er landets MINDST romantiske by

I december sidste år åbnede en anden kinesisk passager på et Xiamen Air fly også en nødudgang for at få frisk luft. Da det var første gang, at den pågældende passager skulle flyve, og flyselskabet ikke mente, at hændelsen var forsætlig, fik det dog ingen konsekvenser for passageren. Det skrev Southern Metropolis Daily.

Og i 2012 åbnede en kvinde en nødudgang, fordi hun forvekslede nødudgangsdøren med toiletdøren. Det skrev Beijing News. 

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.