Annonce:
Annonce:

Dovne danskere: Halter langt efter med ferietræningen

Se hvor aktive – eller dovne vi er, når vi rejser på ferie

Danskerne glemmer træningen, når de tager på ferie, viser en undersøgelse fra Expedia. (Foto: Glenn3095)
Danskerne glemmer træningen, når de tager på ferie, viser en undersøgelse fra Expedia. (Foto: Glenn3095)
Annonce:
Følg Ferie

Januar måned er lagt bag os – og mon ikke det samme gælder nytårsfortsætterne? Trænings-ivrigheden og planerne om et 2016 præget af fysisk aktivitet er, for de fleste, smeltet væk med vintersneen. Hvorfor anstrenge sig med hård fysisk træning, når man kan slappe af i stedet?

Tænker du også sådan, er du langt fra den eneste. Ikke mindst når vi danskere holder ferie droppes motionen til fordel for liggestolen og palmens svalende skygge. Rent faktisk er det kun omkring 40 procent af danskerne, der hopper i træningstøjet under ferien, hvilket gør os til nogle af de mest feriedovne blandt europæerne.

Flydende luksus: Tre vilde nye krydstogtskibe i 2016

Annonce:

1,4 gange om ugen får danskerne trænet i gennemsnit, når vi er afsted på ferie. Både svenskerne, nordmændene og hollandænderne får slidt løbeskoene og rugbrødsmotoren mere under ferien end os. Franskmændene og spanierne er de suverænt mest ferieaktive og får trænet 2,8 gange om ugen i gennemsnit på deres rejse. Det viser en undersøgelse fra rejsesiden Expedia, der involverer 6.000 mennesker fra ti forskellige europæiske lande.

Hjælp at hente

Træningsekspert Christina Dam Rekstad er overrasket over, at danskerne generelt slækker mere på motionen under ferierejsen, end i hverdagen.

– Til daglig er vi danskere blevet utroligt fokuserede på at holde os sunde og få trænet, så det er lidt ærgerligt at se, at så mange ikke formår at holde det ved lige, når de er ude at rejse. Der skal selvfølgelig være plads til at slappe af og lade batterierne op, men at være fysisk aktiv er også en god måde at få mere energi på, og der findes nogle helt enkelte råd til, hvordan man nemt kan holde formen og samtidig nyde ferien,  fortæller Christina Dam Rekstad.

Dødsdestinationer: 3 populære feriemål med mord på stribe

Annonce:

Træningseksperten forslår enten løb, cykling eller intervaltræning med mavebøjninger, rygøvelser eller armstrækninger, som en oplagt træningssession på en ferie. Foretrækker du at blive i poolen, kan du jo tage en løbetur i vandet – det får pulsen op, men føles mindre hårdt end en løbetur på landevejen.

Brug for en undskyldning?

Er du helt igennem feriedoven og kommet afsted uden træningstøjet, så kan du jo altid undskylde dig med, at ferierejsen i sig selv gemmer på masser af fysisk aktivitet. Tænk bare på, hvor meget du løfter rundt på kufferten, jagter kølende drinks, og hvor mange gange du får gået turen op til buffeten – det tæller alt sammen med i regnskabet.

– Selvom danskerne måske ikke er de mest ivrige efter at dyrke motion på ferien, så er der stadig store sundhedsfordele ved at rejse. Nogle gange glemmer turister, hvor meget energi de egentlig bruger i løbet af en dag med sightseeing, shopping og slæben rundt på store kufferter. Mange er sikkert mere aktive, end de tror og burde derfor ikke have så dårlig samvittighed over at nyde de mange kulinariske oplevelser, siger Susanne Svensson, nordisk marketingchef hos Expedia.

Annonce:

Dumdristig teenager bestiger pyramide – her er straffen

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Omkvædet klinger hult fra den socialdemokratiske regering

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: