DR-boss indrømmer: Får bonuspoint for licenskroner

Ulrik Haagerup bruger bonuspointene for sin betalte pendlerordning til private rejser 

Nyhedsdirektøren vil efter afsløringen nu stille sine point til rådighed for DR. Foto: Mik Eskedstad/Polfoto
Nyhedsdirektøren vil efter afsløringen nu stille sine point til rådighed for DR. Foto: Mik Eskedstad/Polfoto
Følg Ferie

Ulrik Haagerup flyver ubegrænset frem og tilbage mellem sit hjem i Ry i Midtjylland og DR-byen på Amager.

Det er en pendleraftale, han fik, da han tiltrådte som nyhedsdirektør for DR i 2007. Regningen for flyrejserne bliver sendt til DR - og dermed licensbetalerne.

Men ordningen med at flyve frem og tilbage mellem Tirstrup Lufthavn på Djursland og Kastrup, er faktisk endnu bedre for Ulrik Haagerup. Det viser aktindsigter, som Journalista.dk har fået fra DR.

DR-boss taget i løgn om Langkildes hest

Den statslige medievirksomhed modtager nemlig ikke de bonuspoint, som Ulrik Haagerups optjener under rejserne med SAS - de tilfalder nemlig nyhedsdirektøren.

Ulrik Haagerup vil ikke lade sig interviewe om emnet til Ekstra Bladet, men han sender dette svar på mail:

- Jeg har haft et privat bonuskort siden 1993, 14 år før jeg kom til DR. Her er der samlet point i forbindelse med private ferier, biludlejning, hotel og rejser foretaget for mine tidligere arbejdsgivere, da jeg selv var selvstændig, samt for rejser i DR-regi. Det er alt sammen foregået inden for gældende retningslinjer de steder, jeg har været tilknyttet. Kortet er privat og den konkrete anvendelse af de forskellige optjente point anser jeg også for at være et privat anliggende. DR ændrer nu retningslinjerne og jeg kommer også til fremover at agere fuldstændig i overensstemmelse med disse. DR afsøger nu mulighederne for at bringe bonuspoint i anvendelse i DR-regi, og jeg stiller gerne mine point til rådighed for det. Jeg henviser i øvrigt til samlet beskrivelse af DRs retningslinjer for rejser på dr.dk, skriver Ulrik Haagerup i en mail.

Dermed indrømmer Ulrik Haagerup, at han i al den tid, han har fløjet fra Jylland til Sjælland på licensydernes regning, har stoppet bonuspoint i egen lomme.

Men DR vil nu altså efter journalista.dk og Ekstra Bladets interesse i sagen se på, hvordan retninslinjerne i fremtiden skal være - og Ulrik Haagerup vil ifølge sit svar stille sine point til rådighed for DR - som det er kutyme i andre offentlige instanser som stat, regioner og kommune.

Ekstra Bladet har forsøgt at få svar fra Ulrik Haagerup, hvorledes retningslinjerne skal være i fremtiden, og hvor mange point det drejer sig om. Men nyhedsdirektøren ønsker ikke at svare på de spørgsmål.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+