Drabene fortsætter i ferieparadis: Fem lig fundet i bil

Folk dør på stribe i turistparadiset Cancun i Mexico. Senest er fem lig fundet i en bil

På disse optagelser fra Cancun kan man høre en skudduel finde sted i nærheden. Optagelserne er fra 2017, og dermed ikke relateret til den nuværende drabsbølge. Privatoptagelser
Følg Ferie

Ferieparadiset Cancun i Mexico fortsætter den voldelige stime af drab. Senest er ligene af fem dræbte fundet efterladt i en bil.

Det skriver News.com.au.

De fem drab kommer i kølvandet på chokerende nyhedsrapporter for et par uger siden, hvor blandt andre Notaribe kunne fortælle, at hele 14 personer havde mistet livet i feriebyen på blot halvanden dag.

Identiteten på de seneste fem dræbte er ukendt, men ifølge myndighederne i Mexico blev ligene fundet tidligt onsdag morgen.

I 2017 blev hele 29.158 dræbt i Mexico, men hvis tendensen fortsætter, som den har gjort indtil videre i det nordamerikanske land, kan tallet altså ende langt højere i år, da der i de blot to første måneder af 2018 har været en stigning i drab på hele 21 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Især turistparadiset Cancun er hårdt ramt, og mindst 118 personer er fundet dræbt i år, hvor de 14 af dem altså blev nævnt i medier verden over, fordi de blev slået ihjel i løbet af blot 36 timer - i perioden fra om morgenen den 4. til om aftenen 5. april.

Ferieparadis indfører udgangsforbud for turister

Mand dræbt af hotel-røvere
Selvom drabene i Mexico hovedsageligt skyldes forbindelser med narkomiljøet, så frygter turistindustrien i landet, at rejsende bliver væk af frygt.

Den britiske journalist Krishan Guru-Murthy har været en tur til Mexico i forbindelse med et nyhedsprogram til 'Dateline', og ifølge ham prøver myndighederne i Mexico at portrættere et glansbillede af ferieparadiset på trods af det enorme antal dræbte:

- Det er som om, politiet ikke vil have, der er nogen, der opdager det. Der er ingen postyr omkring det, og her er nærmest ingen betjente at se, udtalte han på stedet, hvor en mand netop var blevet skudt og dræbt af fire røvere, som havde begået indbrud på hotellet, manden boede på i Cancun.

Umiddelbart er det svært at finde detaljer om ovenstående drab, men ifølge New York Post skete hændelsen på et sted i Cancun, som skulle være kendt som et af de 'sikre' områder.

Krishan Guru-Murthy vurderer, at den manglende omtale af drabet skyldes, at de lokale politikere er under pres og ser sig nødsaget til at skjule kriminaliteten, så det ikke forvandler sig til en 'økonomisk katastrofe' for Mexico's turistindustri.

- Vi har fået at vide, at lokale politikere bliver presset til ikke at rapportere voldelige hændelser i området, fordi det vil skræmme turisterne væk og dermed vil blive en økonomisk katastrofe - ikke blot for Cancun, men for hele Mexico, udtaler journalisten ifølge det amerikanske medie.

Politiet advarer vandkamps-turister i Thailand

Det siger Udenrigsministeriet
Hvis man kigger på det danske udenrigsministeriums rejsevejledning, advares der da også om at tage til Mexico:

- Du bør være forsigtig, når du rejser i Mexico pga. risikoen for kriminalitet, lyder det blandt andet under ministeriets generelle anbefalinger.

Derudover advarer udenrigsministeriet direkte mod blandt andet feriebyen Cancun, hvor minimum 118 personer altså indtil videre er blevet dræbt i 2018:

- Ved populære turiststeder som Cancun og Acapulco er seksuelle overgreb i stigning. Køb selv dine drikkevarer på barer og natklubber og hold dem altid under opsyn. Der kan blive tilsat bedøvende stoffer. Du kan blive udsat for tyveri og overgreb.

14 drab på 36 timer: Folk dør på stribe i ferieparadis

De står tilbage og ligner idioter

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.